Sportscholen voeren zaterdag actie

26 feb 2021, 11:54 Sport
slim bezig 1
Sportscholen in het hele land voeren morgen (zaterdag) actie voor heropening. Ook SlimBezig! in Veldhoven doet mee.
Het is een landelijke actie onder de naam Sportscholen Open, waarbij inmiddels meer dan 350 sportscholen aangesloten zijn en het aantal blijft groeien. Zie hier een uitgebreide lijst .
Met de actie wordt aandacht gevraagd voor gezondheid en herstel. Sportcentra en yogastudio’s hebben een belangrijke rol te vervullen op dit gebied en krijgen momenteel niet de kans om dit te doen. Ook bij SlimBezig zijn ze van mening dat stilzitten geen optie is.

Heerlijk fietsen of wandelen in Veldhoven

Aanstaande zaterdag met een Coffee to go én een appeltje van SlimBezig!
Stilzitten is geen optie en dus zetten we je in beweging. Om te beginnen aanstaande zaterdag op de actiedag van de Fitnessbranche. Géén demonstraties of acties, maar gewoon lekker bewegen binnen de grenzen van de maatregelen omdat we duidelijk willen maken dat beweging essentieel is.
Naast de work-outs die we op het veld achter SlimBezig organiseren, dagen we je uit een lekkere wandel of fietstocht te maken. We hebben wat mooie routes gemaakt en als je bij ons langskomt tussen 9.00 en 13.00 uur, hebben we een Coffee to go en een appeltje voor je.
Kijk hier voor de wandel- en fietsroutes.

Veilig

Momenteel zijn meer dan 2500 fitnesscentra gesloten. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool kunnen die nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. Dat kan zonder problemen, In de sportschool, binnen, veilig en op 1,5 meter afstand.
Sportscholen begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie wil de fitness-sector een noodkreet slaken. ‘Niet sporten zorgt voor: overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, verminderde immuniteit, stress, depressie, burnout, hart- en vaataandoeningen en meer. Daarom is het tijd voor een aanpak gericht op gezondheid en herstel’, benadrukt een van de sportschoolhouders.