Topklassering voor Veldhovense Vieve op haar eerste buitenlandse wedstrijd

24 okt 2023, 10:41 Sport
vieve vd munckhof 2023
Afgelopen zondag reisde Vieve van den Munckhof (13) met PSV Schoonspringen af naar Antwerpen om haar eerste buitenlandse wedstrijd te springen. Ze nam deel aan zowel de 1 meter- als de 3 meter wedstrijd in de C leeftijdscategorie.
Haar eerste wedstrijd verliep voorspoedig. Haar 5 sprongen van de 1-meterplank waren stabiel. Zelfs die in de contra richting ging soepel. Vieve kreeg het goud omgehangen. Haar coach Aito Atzema sprak van een fenomenale prestatie. Vieve haalde met 5 sprongen meer dan 140 punten. Vroeger, toen Aito zelf in de jeugd sprong, kreeg je bij 140 punten een extra diploma, maar dat was met 6 sprongen.
De tweede wedstrijd, op de 3 meter, verliep minder vlekkeloos. Haar moeilijkste sprong, de 2.5 salto, ging niet goed. Ze veerde een keer te veel op de plank. Dit betekent dat de sprong niet gejureerd wordt en dus geen punten oplevert. Gelukkig liepen de overige 4 sprongen goed. Vieve was verrast dat ze toch het zilver omgehangen kreeg.
Vieve's broertje Bense nam deel aan de wedstrijd op de 1-meterplank in de D leeftijdscategorie. Hij won een bronzen medaille.
Met 2 medailles en een internationale ervaring rijker, gaat Vieve zich nu volledig richten op de Ulla Klinger Cup. Die wordt van 1 tot en met 5 november in Aken gehouden. Haar doel is zich te kwalificeren voor een finale. "Dan zou ik echt mega trots zijn!" zegt Vieve hoopvol.