UNA Dames 1 bekerwinnaar 2023-2024

06 jun , 16:02 Sport
una dames 1
De blijdschap was groot bij de UNA-Dames nadat ze op 1 juni de bekerfinale tegen HRC’14 wonnen. De coach nam zelfs de gewonnen beker mee tussen de lakens!
Zaterdag 1 juni klonk om 12.00 uur het fluitsignaal van scheidsrechter Buizert op het veld van HRC’14 in Woudrichem. Er stond nogal wat op het spel voor de Zeelster vrouwen. De voorbereiding was er dan ook naar, stiekem was al bij elkaars wedstrijden gespioneerd. In een versierde bus ging het van Zeelst naar Woudrichem. In de kleedkamer was er nog een verrassing voor de sportieve dames in de vorm van succeswensen van het thuisfront. Dat leverde naast extra motivatie bij sommige enkele traantjes op. De laatste opsteker kregen de dames van niemand minder dan Jerdy Schouten!

We did dit!

Na een korte maar fanatieke warming-up en de laatste woorden van de coach was het tijd voor de wedstrijd. “De eerste 30 minuten waren volledig voor ons. HRC kreeg amper kans en ze kregen ons moeilijk onder controle. De goals wilden alleen nog niet vallen. Net voor rust kregen we een corner. Minke gaf hem hoog voor, precies voor de goal. Faat sprong maar kon er niet bij. Maar Meral erachter wel. Met haar buik liep ze de bal in de goal. 1-0. Na de rust kregen we het moeilijker. HRC zette steeds meer druk waar wij onderuit moesten zien te komen. Via onze snelle zijkanten lukte het regelmatig, maar helaas geen goals. We hebben nog nooit zoveel corners tegen gehad. Echter lukte het ons SAMEN de 0 te houden. De blessuretijd duurde en duurde, er leek maar geen einde aan te komen. De spanning was niet meer uit te houden (sommige van ons moesten bijna aan de beademing). Maar toen eindelijk: HET FLUITSIGNAAL. WE DID IT!”, aldus de UNA-verslaggever.
una dames1

Supporters

Opluchting, tranen en blijdschap vochten om voorrang. Na alle emotie volgde de prijsuitreiking door de KNVB. Alle speelsters kregen een medaille en natuurlijk de felbegeerde beker. Natuurlijk waren er voor de bekerwinnaar badjassen, champagne, taart en een waterdouche voor Maudy. Tijdens de terugreis naar Zeelst werd er volop gezongen in de bus. In Zeelst was er een feestelijk onthaal bij UNA. Het werd een dag om nooit meer te vergeten. De UNA-dames danken hun supporters voor hun mega-enthousiasme!