Veldhovenaar laat zich zien op internationaal tennistoernooi

13 sep 2020, 20:39 Sport
mees rottgering en manvydas balciunas klein
Afgelopen week is er op de banen van TOS Bergeijk gestreden om de Amjoy Cup. Een internationaal tennistoernooi voor de beste jeugd tot en met 14 jaar oud. De deels in Veldhoven woonachtige Mees Röttgering pakte er een mooie tweede plaats.
"Ondanks de COVID 19 crisis, die veel internationale jeugdtoernooien in de weg staat is het een zeer succesvol toernooi geworden." zo stelt toernooidirecteur Wim van den Hurk. Waar deelnemers andere jaren vanuit Nieuw Zeeland of Brazilië afkomstig waren, kwamen ze deze editie vooral uit Europa.

Finale

De Nederlandse spelers deden goede zaken en zowel de jongens als de meiden wisten alle buitenlanders op weg naar de finale van zich af te schudden. De meisjesfinale ging tussen Dilara Okur en Loes Ebeling Koning, hierbij was Okur na een spannende driesetter nipt de betere. Bij de jongens ging de finale tussen Mees Röttgering en Manvydas Balciunas. Een herhaling van de finale bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen deze zomer. Balciunas wist de mooie finale te winnen van de deels in Veldhoven woonachtige Röttgering.
loes ebeling koning en dilara okur klein
De toernooiorganisatie is tevreden over het verloop van het toernooi. "Zowel spelers als begeleiders hielden zich netjes aan de voorschriften. Nadat we vorige week al een mooi ITF toernooi onder 18 jaar mochten organiseren waren we blij dat ook dit toernooi door kon gaan." aldus van den Hurk. "We hopen komend jaar de Amjoy Cup weer uit te breiden met een toernooi onder 12 en een rolstoelevent onder 18 jaar. Deze toernooien mochten in verband met COVID 19 dit jaar geen doorgang vinden."