Veldhovenaar Steve Pilmeyer bespant rackets TeamNL Davis Cupteam

29 jan , 12:33 Sport
steve pilmeyer
Steve Pilmeyer is gediplomeerd bespanner van tennisrackets. In toernooien in binnen- en buitenland bespant hij de rackets van gerenommeerde proftennissers. Deze week bespant hij de rackets van het TeamNL Davis Cupteam in Groningen.
Deze week is Steve in Groningen om daar alle Nederlandse spelers te voorzien van nieuwe bespanningen voor de Davis Cup kwalificatie met Zwitserland. Daar is 1 bespanner voor nodig en dat is een leuke klus voor de Veldhovenaar. Maar dan is Steve nog niet klaar. Daarna reist hij door naar Rotterdam om daar in een team alle rackets van de ABN AMRO profs te bespannen. Een unieke kans om twee grote Nederlandse toernooien te mogen bespannen. Een mooie Veldhovense prestatie, want je komt er niet zomaar te staan.

Topspelers

Gemiddeld doet Steve 15 tot 20 minuten over het bespannen van een racket. Saai wordt het volgens hem nooit. “Het lijkt misschien steeds weer hetzelfde kunstje, maar niets is minder waar, zeker waar het de topspelers betreft. Er is niet echt een gemiddelde bespanning. Deze is afhankelijk van een aantal variabelen. Met welk racket speelt iemand, het aantal snaren dat er in zit, de soort snaar, de soort bal en de soort ondergrond. Ook de hoogte waarop gespeeld wordt, maakt verschil. Ik kan dit blijven doen, elk racket is anders. Dit werk wordt nooit saai.”
Aan huis heeft hij 2 bespanmachines. Als gediplomeerd bespanner werkt hij fulltime in zijn bedrijf Racket Services in Veldhoven.