Legoliefhebbers kunnen lenen in Veldhoven

Foto: Veldhoven.nieuws

Al ruim een jaar zit er een legotheek in Veldhoven. Bij Stichting legotheek de kempen in de Willemstraat kun je kiezen uit zo’n 400 legosets.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door drie legofanaten. De Veldhovense Rianne Buijs is voorzitter. Zij wordt bestuurlijk bijgestaan door secretaris Luc Jacobs uit Geldrop en penningmeester Tjalf van Schaik.

Het aantal lidmaatschappen nadert inmiddels de 40. Het jongste lid is 4 jaar maar ook een grootvader met zijn kleinzoon is lid. Leden kiezen voor een gewoon lidmaatschap (€ 15,- per jaar) of een groot lidmaatschap (€ 25,- per jaar). Een gewoon lidmaatschap geeft het recht om voor € 10,- lego te huren. Huurprijzen variëren van € 0,50 tot maximaal € 7,-. Je speelt dan een week met lego waarvan de nieuwwaarde tot wel €350,- kan oplopen.

Kermisattracties

De stichting merkt dat gaandeweg steeds meer gezinnen opschalen naar een groot lidmaatschap. Ze mogen dan per keer meer lego meenemen. Populair onder volwassenen zijn onder meer de kermisattracties. De jeugd kiest vaak iets uit de series Friends en City.

lego

Van de inkomsten schaft de stichting soms nieuwe sets aan en wordt onderhoud op bestaande sets gepleegd. Enkele weken geleden werd de stichting nog verblijd met een grote donatie lego.

Op de site www.legotheekdekempen.nl zijn al veel foto’s te zien van sets die te huur zijn. Vanwege de coronacrisis wordt er momenteel met een reserveringssysteem gewerkt. Kijk daarvoor op de site.

Reacties