Oerse Molenbakker, Liefde voor brood!

Foto: Oerse Molenbakker

Sinds december 2018 beheert de familie Verhagen de Oerse Molenbakker in Oerle.

Van jongs af aan stroomt er al bakkersbloed door Verhagens aderen. “Mijn ouders begonnen in 1987 een dorpsbakkerij in Liessel. Ik mocht er toen al brood inpakken en later leerde ik brood en banket maken.” Het is dan ook niet gek dat hij naar De Rooi Pannen ging om het bakkersvak te leren. Op de Vakschool in Wageningen bekwaamt hij zich verder in het vak. “Toen ik mijn rijbewijs had, reed ik elke dag op en neer naar school. Ik wilde zoveel mogelijk thuis in de zaak meewerken.” Later wordt hij mede-eigenaar in de zaak van zijn ouders. Als deze bakkerij in 2008 wordt verkocht, blijft Verhagen er in loondienst werken.

Pieter houdt zich in de bakkerij vooral bezig met het bakken van het authentieke brood en het ontwikkelen van nieuwe producten. Wendy is in de winkel en Eeterij te vinden en helpt daar de gasten. Daarnaast verzorgt ze de administratie en social media.

Ook de derde generatie loopt al rond in de molen. Tom maakt namelijk al 6 jaar worstenbroodjes, waar ze van heinde en ver voor komen. Tom gaat inmiddels ook naar De Rooi Pannen, want hij wil later… bakker worden!

De Oerse Molenbakker is specialist in de grote Oerse appelflappen, de halve stoeptegels waar de vroegere bakker in Oers bekend om stond. Het recept is niet overgenomen, de grootte wel. De appelflappen gaan heel de wereld rond!

Daarbij kun je genieten van heerlijke broodgerechten in de Eeterij en op het terras, er zijn ook take a way koffie en broodjes verkrijgbaar.

Sinds 3 mei is de winkel ook op zondag geopend van 9.00-14.00 uur. En dit heeft een reden; op zondag, de dag dat mensen vrij zijn, en dus de tijd hebben om samen te ontbijten, heeft de familie Verhagen besloten om de winkel ook op zondag te openen. Dit is een nieuwe service naar onze klanten toe, tijd hebben voor elkaar en dan geen bakker die open is… wij nu dus voortaan wel!

Het terras is ook op zondag open, met een beperkte kaart.

Tot ziens bij de Oerse Molenbakker waar brood met liefde wordt gemaakt!

www.oersemolenbakker.nl

Molenbakker

Reacties