Opening boeddhistisch centrum Bewust in Balans met Baukje

Foto: L-Mount Media

Bewust in Balans met Baukje verandert van een massagepraktijk in een boeddhistisch centrum voor spirituele ontwikkeling en bewustwording. Om dit mogelijk te maken is Bewust in Balans met Baukje verhuisd van de Dorpstraat naar een nieuwe locatie op Provincialeweg 74A in Veldhoven. Binnen het boeddhistisch centrum kun je bij Baukje naast massages ook terecht voor yoga, meditatie en coaching.

Over Baukje

Toen ik na een periode van stress op het randje van een burn-out stond, nam ik een beslissing die mijn leven veranderde; ik leerde mediteren.

Van meditatie leerde ik dat stress niet veroorzaakt wordt door de omstandigheden, maar door je gedachten daarover. Met dat inzicht ging ik op zoek naar een opleiding waar ik dat praktisch kon leren toepassen. Die vond ik bij Dharma-Lotus, een boeddhistische organisatie. Ik leerde de Tibetaans boeddhistische Kum-nye filosofie in combinatie met massage en yoga gebruiken om blokkades op te heffen en de balans te herstellen.

Ik merkte dat mijn leven veranderde en dat ik evenwichtiger en gelukkiger werd. Iedereen maakt mooie, minder mooie en ronduit nare dingen mee. Hoe je ermee omgaat, maakt hoe je je voelt. Met deze kennis startte ik in 2016 Bewust in Balans.

Boeddhistisch centrum Bewust in Balans met Baukje

Op de nieuwe locatie heb ik meer ruimte voor groepslessen en is er uitbreiding mogelijk. De Kum-nye yogales vindt nu plaats op donderdagavond en vanaf september starten er bij voldoende interesse groepen op dinsdag- en vrijdagochtend. Op maandagavond komt de Sangha samen waar er naast mediteren, ook een stuk boeddhistische filosofie behandeld wordt.

Natuurlijk blijven de massages een belangrijk onderdeel van het nieuwe centrum. Ik geef massages waarbij je zowel lichamelijk als geestelijk ontspant. Afhankelijk van waar jouw lichaam behoefte aan heeft kan ik een ontspanningsmassagedieptemassage, of yogamassage geven. Een combinatie van deze drie is ook mogelijk.

Vanaf 20 juli vinden alle bezigheden plaats op de nieuwe locatie.

Open Deur

Op zaterdag 5 september kan iedereen die wil ontdekken wat Bewust in Balans met Baukje te bieden heeft, kosteloos meedoen met één van de lessen.

Tijdens de Open Deur zijn er vier korte introductielessen te volgen. De Metta meditatie is de boeddhistische meditatie op onvoorwaardelijke liefde. De Kum-nye yoga richt zich op zowel het fysieke als het emotionele lichaam en is een meditatieve, maar toch pittige yogastroming. Tijdens de concentratiemeditatie gaan we ons met de ademhaling als observatiepunt leren concentreren.

Metta meditatie 10.00 – 10.30 uur
Kum-nye yoga 11.30 – 12.00 uur
Concentratiemeditatie 14.00 – 14.30 uur
Kum-nye yoga 15.30 – 16.00 uur

Omdat het aantal plaatsen beperkt is vanwege de coronarichtlijnen, verzoek ik je maximaal één les per persoon te reserveren.

Reserveer hier je plaats

Fijn om je te kunnen verwelkomen in dit prachtige, nieuwe boeddhistisch centrum!

Reacties