Veldhovense beroepschauffeurs starten rouwvervoer met truck

Foto: Richard van Merode

De laatste reis maken op een imposante truck? Dat kan vanaf nu met Uitvaarttruck. Het bedrijf van Sita van der Ende en Ron Cornelissen.

Sita en Ron zijn beroepschauffeur op een vrachtwagen. Samen hebben ze sinds enkele jaren het bedrijf R&S Transport. Meestal gaan ze samen op pad in hun witte Volvo truck. Toen de ex van Van der Ende overleed, maakte hij zijn laatste reis in een rouwstoet met tractoren. Sita: “Hij was tractorchauffeur bij een loonbedrijf. De rouwstoet met tractoren was heel indrukwekkend.”

Begin dit jaar kreeg het tweetal de kans om het bedrijf Uitvaarttruck over te nemen van een kennis. “Door tijdgebrek kwam hij er te weinig aan toe. We hebben een tweede truck aangeschaft en sinds vorige week zijn we eigenaar van Uitvaarttruck.”

Rouwvervoer

De antracietkleurige Scania Torpedo is een hele mooi voor rouwvervoer. “Het is er een met een neus, die zie je niet zo veel meer. Een groot deel van zijn leven is deze truck gebruikt als lesauto. Hij heeft altijd binnen gestaan en ziet er nog piekfijn uit.”

Uitvaarttruck heeft de beschikking over een frame dat over de schotel van de truck wordt gelegd. Op dat frame kan elk formaat kist worden bevestigd. Het frame past op beide vrachtwagens. Verder is de auto voorzien van rouwvlaggetjes en eventueel een rouwboeket. Desgewenst biedt het bedrijf ook rouwbegeleiding. “Achteraan de stoet rijdt een voertuig dat voorzien is van een dakdrip, een led-scherm waarop een tekst kan worden geplaatst die achterliggers informeert”, legt Sita uit. Tot hun doelgroep rekent het tweetal vooral chauffeurs en oud-chauffeurs. Uitvaarttruck is te bereiken op telefoonnummer 06-25054725.

uitvaarttruck

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen