Studio Saffrie en trouwe leden helpen elkaar door zware periode

Susan en Michael Saffrie
Susan en Michael Saffrie
Foto: Studio Saffrie

Studio Saffrie bestaat 15 jaar. Door corona zit een jubileumviering er helaas niet in. Dankzij een aantal trouwe leden en een meedenkende verhuurder houden ze het hoofd nog boven water.

Collega’s hebben de handdoek al in de ring moeten gooien. De eerste vier weken van de coronacrisis waren ook voor Susan en Michael Saffrie erg pittig. In vijftien jaar bouwden ze met hard werken een ledenbestand op van 500 yogaliefhebbers. Op 16 maart moesten ze dicht. In april startten ze gedurende 4 à 5 weken met online lessen op het YouTubekanaal van Studio Saffrie. Wekelijks werden er nieuwe lessen toegevoegd. De reacties van de leden gaven weer goede moed, volgens Susan. “We hoorden onder meer: jullie hebben ons daarmee door die zware periode heen getrokken. Dat was heel waardevolle feedback voor ons.”

Na drie maanden mochten ze weer opstarten in de buitenlucht. “We hebben geluk dat we hier aan de Kapteijnlaan over een flinke tuin beschikken. Het mooie weer was een meevaller. Iedereen was blij dat ze weer live lessen konden volgen. Van de 500 leden is 1/3 ons trouw gebleven en die koesteren we natuurlijk”, schetst Michael de pittige periode waarin ze momenteel zitten.

Toekomstperspectief

De studio kwam niet in aanmerking voor NOW-subsidie. Michael: “In maart hebben we meteen contact opgenomen met onze verhuurder. Die dacht met ons mee door drie maanden geen huur in rekening te brengen.” Doordat het toekomstperspectief voorlopig onduidelijk blijft, besloot het echtpaar om de huurperiode, die nog tot augustus 2021 loopt, op te zeggen. Op verzoek van de verhuurder hebben ze een voorstel ingestuurd om de accommodatie aan de Kapteijnlaan toch te blijven gebruiken. De verhuurder heeft dit momenteel in beraad.

Inmiddels zitten we in de derde sluiting, ook in deze periode zorgen we voor online lessen om onze leden in beweging te houden

Susan: “We hebben samen wel iets neergezet in de afgelopen vijftien jaar. Ik verwacht ook dat we straks weer heel hard nodig zijn als alles weer normaal is. We hopen dat we met de studio hier  kunnen blijven zitten. Maar hoe dan ook, we gaan door!”

De leden zijn inmiddels ingelicht over de huidige situatie. Die geven aan bereid te zijn om desnoods mee te verhuizen naar een andere locatie. Deze loyaliteit geeft Susan en Michael de kracht om door te gaan. En dat doen ze voortvarend. Zo is er alweer iets nieuws opgestart. Susan deed een opleiding om stoelyoga voor senioren aan te bieden. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden. En komend jaar bezoekt ze verschillende Veldhovense basisscholen om de leerlingen kennis te laten maken met kinder/tieneryoga.

Kijk hier voor informatie over Studio Saffrie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen