Knie- of heupprothese voorkomen bij (beginnende) artrose

Foto: B-Fysic

B-Fysic Fysiotherapie & Ergotherapie is in samenwerking met Máxima MC begonnen met het aanbieden van het preventieve voorlichtings- en trainingsprogramma GLA:D®. Dit programma is voor patiënten met beginnende heup- en knieartrose en kan een knie- of heupprothese uitstellen of zelfs voorkomen.

In Nederland hebben bijna 1,5 miljoen mensen last van artrose. Artrose zorgt vaak voor pijn in de gewrichten waardoor soepel bewegen moeilijk wordt. In veel gevallen komt artrose voor in de knie of het heupgewricht.

Waar voorheen patiënten met artrose vaak door de huisarts direct werden doorgestuurd naar de orthopeed voor het plaatsen van een prothese, is het GLA:D®-programma ontwikkeld om een prothese zo lang mogelijk uit te stellen of juist helemaal te voorkomen. Een prothese kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren, maar gaat gemiddeld maar 15-20 jaar mee. Een nieuwe operatie zorgt vaak voor een hoger complicatierisico en minder positieve resultaten.

Om deze complicaties te voorkomen hebben de orthopeden van het Maximá MC en regionale fysiotherapeuten de handen ineengeslagen om zo het GLA:D®-programma voor iedereen toegankelijk te maken. Het programma bestaat uit 2 voorlichtingssessies bij het Máxima MC en 12 trainingen bij de fysiotherapeut. Bij de fysiotherapeut gaat de patiënt aan de slag met oefeningen om het gewricht te versterken en te stabiliseren. Hierdoor worden de klachten voorkomen en de pijn verminderd. Dit zorgt uiteindelijk voor een verminderd  gebruik van pijnstillers en een lager ziekteverzuim.

Bij B-Fysic Fysiotherapie en Ergotherapie wordt er op verschillende locaties in Veldhoven en Eindhoven het GLA:D®-programma aangeboden. Met een verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u direct terecht bij een van de gespecialiseerde fysiotherapeuten.

U kunt contact opnemen met B-Fysic Fysiotherapie en Ergotherapie via:

Telefoonnummer: 085-2104910
Mailadres: [email protected]
Website: www.b-fysic.nl

Locatie Veldhoven:
B-Fysic de Bolzen
Kruisstraat 23a, Veldhoven

Locatie Eindhoven:
B-Fysic Kastelenplein
Kastelenplein 171, Eindhoven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen