HOERA! Kinderschoenen: dé speciaalzaak voor Veldhoven en omstreken!

Floor, Meike en Karlijn
Floor, Meike en Karlijn
Foto: HOERA! Kinderschoenen

Het klantenbestand van HOERA! Kinderschoenen wordt groter en groter. Sinds enkele maanden zit de speciaalzaak in een ruimere locatie in de Kromstraat.

Advertorial

De Veldhovense Meike Daniëls (29) is sinds begin 2018 eigenaresse van de kinderschoenenwinkel voor Veldhoven en omstreken. Het vak leerde ze in een Eindhovense schoenenzaak. Dertien jaar geleden had ze een bijbaantje in een kindermodewinkel. “Toen ontstond al het idee om ooit voor mezelf te beginnen.” Toen het pand in de Kromstraat vrijkwam, greep Meike haar kans. “Er was in Veldhoven nog geen speciaalzaak in kinderschoenen, dus de keus was snel gemaakt.” De naam bedacht ze samen met haar zusje en een vriendin. “We wilden een pakkende, uitnodigende naam.”

Verhuizen

Nieuwe klanten blijven maar komen. Door de inzet van social media en door mond-tot-mond reclame op schoolpleinen, kinderdagverblijven en zwemlessen ziet de jonge onderneemsters steeds weer nieuwe klantjes. Toen de locatie naast haar winkel beschikbaar kwam, besloot ze te verhuizen. Op 25 augustus van dit jaar opende ze de deuren aan de Kromstraat 12. “Ik ging van 70 vierkante meter winkeloppervlak naar 180 vierkante meter. Naast schoenen heb ik nu ook ruimte voor accessoires. Zo verkopen we ook speentjes, slabbetjes, leesboekjes, sokken, maillots en rugzakjes. De etalage hebben we al ingericht op de decembermaand.” De gestage groei noodzaakt ook uitbreiding van het personeelsbestand. Inmiddels heeft ze met Karlijn Egelmeers en Floor van Lier 2 parttimers in dienst.

De schoenmaten bij HOERA! Kinderschoenen starten met 19 en lopen door tot 41. Bekende merken zijn onder meer Clic!, Bunnies, Shoesme, HIP en Bootstock.

Donatie aan Kledingbank

In het korte bestaan doneerde Meike al 3 keer een grote partij kinderschoenen aan Kledingbank Eindhoven. “Het zijn schoenen die overblijven van de uitverkoop van de zomercollectie. Dit jaar ging het om 200 paar kinderschoenen. Kledingbank Eindhoven is er heel erg blij mee. Het lukt hen vrijwel nooit om nieuwe spullen te krijgen dus ze zijn heel blij om een keer nieuwe kinderschoenen weg te kunnen geven.” De klanten van de kledingbank komen uit de verre regio Eindhoven. Zij worden doorverwezen door in totaal 180 instanties zoals Voedselbanken, Stichting Leergeld en schuldhulpverleners.

Veelbelovend ondernemer

HOERA! Kinderschoenen is een van de drie genomineerden voor de titel ‘Veelbelovend ondernemer van het jaar 2021’. Er kon tot 1 november worden gestemd. Tijdens de bijeenkomst van Veldhoven Verbindt op 19 november aanstaande in Theater de Schalm wordt de winnaar bekend gemaakt.

HOERA! Kinderschoenen

Kromstraat 12

www.hoerakinderschoenen.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen