Leuk deze periode! Maar de emoties vliegen alle kanten op…

Foto: ZuiverFotografie

Christel Lubse, kinder- en ontspanningscoach, biedt je graag een luisterend oor en ook praktische tips en tools.

Drukke maanden

November en December… leuke en gezellige, maar drukke maanden. Iedereen zal het herkennen. Sinterklaas en Kerst, misschien ook nog allerlei verjaardagen. En dan ook nog steeds de Coronaperikelen waar we allemaal mee worstelen. Voor veel kinderen is deze periode niet alleen maar leuk, maak vaak is het ook een spannende en stressvolle periode legt Christel uit. Sommige kinderen worden nog drukker in deze periode en raken meer overprikkeld. Sommige maken zich veel zorgen zonder dat je je daar bewust van bent. Anderen trekken zich juist meer terug. Er spelen allerlei emoties een rol; misschien wel herkenbaar.

Als je kind aangeeft dat hij zich zorgen maakt bijvoorbeeld of Sinterklaas wel op school komt, of op papa’s werk nu met corona, zijn we als volwassenen vaak geneigd om te zeggen dat er niets aan de hand is en dat het allemaal wel goed komt. Ook als je kind er over doorgaat. En misschien is je kind wel bang voor Piet. Je denkt misschien ‘waar maakt hij zich toch druk om?’

Mopperen

Door de drukte kunnen we zelf wel eens ons geduld verliezen en mopperen we wel eens. Kinderen raken in de war. Je kind voelt namelijk wel deze spanning, de angst, de zorgen of de drukte in zijn lijf. Je kind kan denken ‘klopt het dan niet wat ik voel’. Het gevoel is er wel degelijk. En als volwassenen willen we kinderen juist leren te vertrouwen op hun gevoel.

Emoties, soms vliegen ze alle kanten op. Herkenbaar? Maak jij je als ouder ook zorgen om je kind en vraag je af:

  • Hoe komt mijn kind weer tot rust, ontspanning in deze periode?
  • Hoe krijgt mijn kind weer rust in zijn lijf en hoofd?
  • Hoe kan ik mijn kind helpen?
  • Hoe komt mijn kind weer lekker in zijn vel?
  • Hoe kan ik mijn kind helpen in het uiten van zijn emoties?

Als moeder van twee puberdochters weet Christel Lubse, kinder- en ontspanningscoach in Veldhoven, als geen ander hoe het is als ouder om je kind te zien worstelen met zijn emoties. Dit wil je niet voor je kind. Je wilt dat je kind zonder zorgen, vol zelfvertrouwen en met zijn emoties in balans lekker in zijn vel zit.

Lekker in je vel zitten is de basis van alles. Zit je kind lekker in zijn vel, dan zal het tot leren, tot groeien, tot bloeien en tot ontwikkelen komen. Dan zal je kind veerkrachtig zijn. En dat GUNT zij ieder kind.

Haar motto: Vanuit ontspanning weer stralend jezelf zijn!

Nieuwsgierig of zij iets voor jullie kan betekenen? Maak eens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Alleen al even je verhaal kunnen delen lucht vaak al op. Ook heeft zij zeker al enkele tips voor je. Voel je welkom! Ze luistert graag naar jouw/jullie verhaal.

Christel Lubse

kinder- en ontspanningscoach in Veldhoven

Provincialeweg 47 Veldhoven

www.christellubse.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen