Eliëns Carwash Area vernieuwd en verduurzaamd

Foto: BS Fotografie

De wasstraat bij Eliëns Carwash Area aan de Kempenbaan is helemaal vernieuwd en klaar voor de toekomst. Innovatie en duurzaamheid stonden daarbij voorop.

Dit echt Veldhovens familiebedrijf is opgestart in 1927 door Janus en Anna Eliëns-Wouters met een kolenhandel in de Molenstraat. Later nemen de zonen Louis, Jan en Christ de zaak over en zetten die voort aan de Kapelstraat-Noord. In de loop van de jaren 60 van de vorige eeuw gaan de kolen eruit om plaats te maken voor huisbrandolie. Die wordt gebruikt in oliekachels en tractoren van de boeren. Eind jaren 60 wordt de zaak uitgebreid met een benzinepomp. Een volgende toevoeging aan het bedrijf zijn een aantal wasboxen en een smeerbrug voor de doe-het-zelver. In 1989 vindt er een grote verandering plaats met de verhuizing van het bedrijf naar de huidige locatie: Kempenbaan 1.

Anno 2022 biedt Eliëns Carwash Area onder leiding van eigenaar Ron Eliëns een complete oplossing voor zowel de doe-het-zelvers met 8 professionele wasboxen en een 40 meter lange textielwasstraat. Vanwege de centrale ligging, de komst van meerdere bedrijven én de snelle doorloop weten heel veel mensen dagelijks de Kempenbaan in Veldhoven te vinden. Naast de carwash is er een nieuw stofzuigerplein, een textielwasserette, een tankstation en zijn er eetmogelijkheden bij Frais du jour en Subway.

Groot onderhoud

De wasstraat uit 2004 was afgelopen jaar toe aan groot onderhoud. Daarom is de wasstraat voorzien van nieuwe textielstroken en er ligt een gloednieuwe vloer in welke is voorzien van een nieuw filter. Daarnaast is de signing volledig gerestyled.

Ron: “We gebruiken biologisch afbreekbare producten die niet schadelijk zijn voor het milieu. Het grootste deel van het water dat tijdens het wasproces wordt gebruikt, wordt gerecycled. Het deel dat geloosd wordt, gaat via een ondergrondse olie- en benzineafscheider waardoor er schoon water in het riool komt”. Er wordt gebruik gemaakt van grondwater. Een extra filter ontijzerd het water en verderop in het proces wordt het water ontkalkt. Hierdoor drogen de auto’s na een wasbeurt streeploos op. Het drogen gebeurt middels een gloednieuwe droger. Deze contourdroger volgt de contouren van de auto waardoor deze nog beter droogt. Op initiatief van Eliëns controleert een bedrijf elk kwartaal de installatie en de waterkwaliteit. Een volgende stap in de verduurzaming van het bedrijf is de aanpak van de elektriciteitskosten. Ron: “De elektriciteitskosten zijn enorm hoog. We zijn nu een plan aan het voorbereiden om zonnepanelen te plaatsen. Momenteel zitten we in de offertefase.”

Service

De wasstraat is 7 dagen per week open en de wasboxen 24/7. Ook zijn ze voor steeds meer bedrijven de vaste partner voor een schone auto. Ron: ‘’De auto is toch je visitekaartje als je naar klanten gaat, daarom maken naast particulieren ook veel bedrijven gebruik van onze washcard waarmee ze altijd wassen voor een interessanter tarief. ”

Personeel

Vind je het leuk om met auto’s te werken? Wellicht heeft Eliëns Carwash Area dan een leuke baan voor jou. Ze zoeken nog personeel om te helpen in de wasstraat. Als medewerker van de wasstraat ontvang je de klant en geef je advies over de mogelijkheden. Daarna bedien je de wasstraat en zorg je ervoor dat de ruimte schoon en opgeruimd is. Interesse? Mail je gegevens naar [email protected] ter attentie van Ron Eliëns.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen