Wordt 2023 het jaar dat jij je goede voornemens volhoudt?

Foto: Daniëlle Jentjens Fotografie

Goede voornemens bestaan al eeuwen en kennen hun oorsprong bij de Babyloniërs, waarbij zij aan de goden beloofden dat ze geleende objecten teruggaven en schulden afbetaalden in het begin van het jaar.

Voor ons zijn de goede voornemens van een andere aard, veel hebben betrekking op onze gezondheid: ons minder druk maken, meer sporten, gezonder eten, minder alcohol drinken, afslanken. Uit onderzoek blijkt dat 81% van de mensen ervan overtuigd is dat zij hun goede voornemen wel kunnen volhouden. Uiteindelijk blijkt dat slechts 8% van de mensen dit uiteindelijk volhoudt en de meeste voornemens staan tegen 12 januari alweer in de ijskast.

(bron: Holland & Barrett)

Hoe komt het toch dat het voor ons mensen zo lastig is om deze voornemens vol te houden?

Dit komt door verschillende aspecten. Zo is het belangrijk dat je een doel stelt dat meetbaar en realistisch is, maar ook is het belangrijk om je te richten op het veranderen van gewoontes, die dagelijks in je systeem mogen komen, waardoor je een ongewenste gewoonte vervangt door een gewoonte passend bij je goede voornemen en dit heeft tijd, toewijding en doorzettingsvermogen nodig.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat het helpend is om dit samen te doen, samen met een vriend of vriendin, maar ook samen met iemand die de reis wellicht al heeft doorlopen, een ervaringsdeskundige, een coach. Je gezondheid wordt voor 80% door voeding en 20% door beweging bepaald.

Ben jij klaar voor een verandering?

Samen met een team van coaches begeleid ik mensen met deze gedragsverandering. We bieden een compleet pakket aan met aanvullende voeding, coaching, kennis over voeding, beweging in een groep of 1 op 1. Kortom alle aspecten zijn aanwezig om jouw voornemens wat betreft je gezondheid vol te houden. De vraag die nog rest is: Ben jij klaar voor deze verandering?

Wij staan voor je klaar.

Elles Gruijters

Fitcoach_elles

https://www.instagram.com/fitcoach_elles/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen