AM Advocatuur: Uw advocaat in Veldhoven

Foto: AM Advocatuur

Advertorial Het huurrecht kent geen geheimen voor Annemiek Machielse. De Veldhovense advocaat is er in gespecialiseerd. “Ik vind het leuk omdat er veel in geprocedeerd wordt. Je staat relatief vaak in de rechtbank en daar voel ik me thuis.”

In de jaren negentig volgt ze de opleiding Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Ze studeert er in 1998 af op het onderwerp Middeleeuwse Letterkunde. Vervolgens werkt ze 6 jaar in de communicatie. “Als dertigjarige besloot ik om opnieuw te gaan studeren. Mijn analytisch vermogen is heel sterk, maar dat kwam in de communicatie te weinig aan bod.” Terwijl ze rechten studeert aan de Universiteit van Tilburg werkt ze parttime als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor. “Ik was er de secretaresse van een huurrechtadvocaat. Daar is mijn belangstelling voor het huurrecht aangewakkerd.” Tijdens deze opleiding treedt ze in het huwelijk, wordt moeder en kiest voor een baan als juridisch medewerker bij een ander advocatenkantoor. “In januari 2010 ben ik beëdigd als advocaat. Je werkt dan als advocaat-stagiair terwijl je de beroepsopleiding tot advocaat volgt. Die opleiding heb ik in 2014 voltooid.”

Taalkameleon

Het feit dat ze Nederlands gestudeerd heeft en ervaring in communicatie heeft opgedaan, komt haar in de rechtspraak goed van pas. “Mijn ervaring in doelgericht schrijven werkt in mijn voordeel. De ene keer spits ik mijn verhaal toe op de eigen cliënt, dan weer op de rechter, een bedrijf of de advocaat van de tegenpartij. Ik kan mijn boodschap op zodanige manier brengen dat deze bij de ontvanger het meeste effect sorteert.”

Huurrecht

In 2017 vestigt Machielse zich als zelfstandig advocaat in Veldhoven. Onder de naam AM Advocatuur houdt ze kantoor aan de Dorpstraat 173A. Ze heeft zich gespecialiseerd in het huurrecht en is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. In zaken rondom huurrecht gaat het vaak over mensen die hun woonplek kwijt kunnen raken. Die zaken hebben enorme impact op mensen. De ene keer staat Machielse aan de kant van de huurder, de andere keer aan de kant van de verhuurder. “Door niet exclusief voor huurders of verhuurders op te treden, ben ik beter voorbereid op de verweren waar een wederpartij mee kan komen.”

Potentiële cliënten krijgen eerst een kennismakingsgesprek. “Daarin maak ik een eerste inschatting en leg  uit hoe het vervolgtraject eruit ziet en wat de kosten zijn. Het is belangrijk dat de cliënt ervan overtuigd is dat hij/zij door wil gaan met de zaak. De cliënt maakt zelf de keuze.”

Diplomatenclausule

Zaken die AM Advocatuur onder meer oppakt, zijn gebreken aan woningen, overlastzaken, opzeggen of ontbinden van een huurovereenkomst en spoedontruimingen. Voor mensen die hun eigen woning tijdelijk willen verhuren, heeft Machielse nog een tip. “Als je bijvoorbeeld op wereldreis gaat of tijdelijk voor je werk naar het buitenland vertrekt en je wil voor die periode je woning verhuren, laat dan een goed huurcontract opstellen met een zogenaamde ‘diplomatenclausule’ erin. Anders krijg je de huurder er niet zomaar meer uit. Een huurrechtadvocaat kan hulp bieden bij het opstellen van zo’n huurcontract.”

AM Advocatuur

Dorpstraat 173A

www.amadvocatuur.nl

Tel: 06-238 350 23

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen