Bedrijven beter maken is de missie van Marlène Coaching

Foto: Brigit Strijbos

Advertorial Bedrijven beter maken door de menselijkheid meer onder de aandacht te brengen. Dat is de missie van Marlène van Meteren-Dassen. Want het succes van een bedrijf wordt niet alleen gemeten in cijfers, maar ook in het welzijn van de mensen die erbij betrokken zijn.

Openheid

Marlène gelooft dat openheid bedrijven veel kan brengen. “Een veilig klimaat waarin medewerkers zich veilig genoeg voelen om open te communiceren. Iedereen moet de kans krijgen om te zeggen wat hij of zij wil zeggen zonder dat dit meteen consequenties heeft. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat als iemand lekker in zijn vel zit en de balans werk/privé goed is, we de kracht van het bedrijfsleven kunnen gebruiken om een gelukkigere en mooie toekomst te creëren.”

Communicatie binnen teams

Niets is zo belangrijk als een goede communicatie binnen teams. Als het daaraan schort, komen medewerkers niet goed tot hun recht. Mensen werken meer naast dan met elkaar en het team haalt de doelstellingen niet. Meer inzicht in elkaars gedrag en communicatiestijl kan daarin verandering brengen. Marlène Coaching kan hiervoor verschillende tools inzetten. “De DISC-analyse geeft inzicht  in gedrag en communicatie van het individu. Middels kleuren worden gedragstypen onderscheiden. Goed of fout is hierbij niet aan de orde. De uitkomsten van de analyse bespreek ik met het team. Samen bekijken we hoe die uitkomsten zich verhouden binnen het team. Indien een bepaalde kleur onder- of oververtegenwoordigd is, is het aan het team of de manager of daar iets mee gedaan mag worden.”

Drijfveren

Wie zijn drijfveren begrijpt, kan nog meer werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Drijfveren zijn de motor achter je gedrag. Als erkend drijfverenconsultant kan Marlène een drijfverenanalyse inzetten. “Medewerkers vullen vooraf een vragenlijst in. Daar komt een zestal drijfveren uit. Die maken we inzichtelijk met de daarbij behorende kernwaarden. Vervolgens is het aan de persoon zelf  om daar iets mee te doen. Als je DISC en drijfveren combineert, kun je het team inzichten geven in waarom iemand zich gedraagt zoals iemand doet en gebruik gaan maken van elkaars kwaliteiten.” Het implementeren van nieuw gedrag duurt minimaal 66 dagen. Daarom adviseert Marlène om na 3 maanden nog een evaluatiesessie te doen.

Marlène is een gecertificeerde coach en aangesloten bij NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

www.marlenecoaching.nl

Tel: 06-39 29 20 54

e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen