Your Body Stress Release helpt stress verminderen

Foto: Tumbleweed & Fireflies Photography

Advertorial Body Stress Release liet jaren geleden bij Megan Hoogendoorn schouder- en nekklachten verdwijnen. Nu biedt ze zelf met haar bedrijf Your Body Stress Release in Veldhoven deze behandelingen aan.

Stress. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Een drukke baan of bepaalde gebeurtenissen in het leven kunnen stress veroorzaken. “Een bepaalde mate van stress is goed”, zegt Megan, “maar als je er te veel aan wordt blootgesteld, stapelt het zich op en kan het lichaam dat niet meer oplossen. Klachten aan onder meer nek en schouders kunnen dan het gevolg zijn.” Body Stress Release is letterlijk: lichaamsspanning loslaten.

De pijn verdween

Jaren geleden onderging Megan een vijftal behandelingen voor haar schouder- en nekklachten. “Gaandeweg merkte ik dat de pijn verdwenen was. Sindsdien ging ik periodiek terug want ik wilde dat zo houden.” Op een gegeven moment ontstaat bij haar het idee om een eigen praktijk te beginnen in Body Stress Release. In 2022 was het zover. Van april tot en met oktober volgt ze de opleiding in Zuid-Afrika waar Body Stress Release is ontstaan. “Vijf dagen per week volgde ik er lessen. Elke vrijdag werd een toets afgenomen. De laatste maand was vooral gericht op de praktijk.”

Rust

Ons lichaam probeert altijd met ons te communiceren. Door het afgeven van signalen als pijnprikkels of vermoeidheid, probeert het lichaam ons te vertellen dat we moeten stoppen met overbelasten. Rust is nodig om de overmatige spanning te verwerken zodat het lichaam zelf weer kan herstellen. Als de rust uitblijft en we de signalen negeren, ontstaan er vaak zelfs meerdere spanningslagen. Dan kan het lichaam de stress niet meer zelf oplossen en kan Body Stress Release een uitkomst bieden.

Beter functioneren

Sinds juni van dit jaar heeft Megan een eigen praktijkruimte in het pand van PUUR Verloskunde aan de Dorpstraat. Daar behaalt ze al goede resultaten met haar behandelingen. “Ik behandel veel rug- nek- en schouderklachten bij jong en oud. Degene die ik behandel, ligt gekleed op een kantelbare bank. Met mijn vingers doe ik een test op het lichaam. Daarop krijg ik al dan niet een reactie terug. Bij een reactie pak ik de klacht vervolgens met lichte duimimpulsen aan. Laagje voor laagje ga ik door de verschillende spierlagen heen om de stress die er in vastzit te verminderen en uiteindelijk weg te nemen. Daarna zal het lichaam in zijn geheel weer beter functioneren.”

Megan is aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten en de Body Stress Release Associatie Nederland.

Meer informatie: www.yourbodystressrelease.com

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen