Japans echtpaar is restaurant F LIFE in Veldhoven gestart

Foto: Veldhoven Nieuws

Dai en Komi Miyatake verruilden in 2022 Japan voor Nederland. Onlangs openden de veertigers  restaurant F LIFE aan de Burg. Van Hoofflaan 167.

F LIFE is een restaurant voor de veganist en de vegetariër. Als die ook nog eens begaan is met het milieu en een liefhebber is van kunst, dan is F LIFE een prima keus. Het Japanse echtpaar was in hun geboorteland jarenlang werkzaam in de modebranche. Dai als ontwerper en Komi als verkoopster van kleding. In 2015 begonnen ze in Japan een restaurant onder de naam F LIFE. Het concept en de naam brachten ze met de inboedel mee naar Veldhoven. Ze wonen in Eindhoven, een bewuste keus, vertelt Dai. “We houden van design, de mensen zijn hier vriendelijk en de dieren hebben veel ruimte in deze regio.”

Kunstwerken

Wat opvalt in de zaak, zijn de vele kunstwerken aan de muur. Kunst van bekende namen als Banksy, Yoko Ono en JR. De stoelen van fiberglas en in verschillende kleuren zijn van Vitra en Herman Miller. In de toiletten treft de gast kunst van Eindhovenaar Piet Hein Eek. ‘Love and peace for the future’ is te lezen op de muur. “Verbinding maken met kunst en design  verrijkt het leven”, vindt het stel. Ook het vintage serviesgoed brachten ze mee uit Japan.

F LIFE

Dankbaarheid

De gast kan bij F LIFE terecht voor de lunch, thee en diner. Vlees en vis treft men er niet aan op de menukaart. De Japanse rijst betrekt het echtpaar van een bevriende boer in Japan. 98% van de ingrediënten zijn biologisch. Op de kaart staan onder meer soepen, salades, rijst- en noedelgerechten en Japanse kroketten. De desserts zijn huisgemaakt en variëren van biologische tofucake tot verschillende smaken ijs. Uiteraard wordt er ook sake geschonken, daarvan staan er 5 op de kaart naast biologische en niet-biologische fruitsake. Ook verschillende soorten koffie, thee, smoothies, bieren en wijnen ontbreken niet. En wat ook niet ontbreekt is de buiging; de traditionele manier van begroeten en het tonen van dankbaarheid en respect in Japan.

F LIFE is open van woensdag tot en met zondag. Voor de lunch kan men er terecht van 12.00 tot 15.00 uur. Theetijd is van 14.00 tot 17.00 uur. Dinergasten kunnen terecht van 17.00 tot 22.00 uur. De keuken sluit om 21.00 uur.

Afhalen is niet mogelijk bij dit restaurant. F LIFE op instagram: https://www.instagram.com/komi3105/

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen