Dokter Lieveld combineert westerse geneeskunde met medische acupunctuur

Foto: Praktijk dokter Lieveld

Mensen helpen. Dat is de missie van dokter Harry Lieveld. In zijn praktijk in Nuenen combineert hij al 25 jaar het goede van de westerse geneeskunde met het goede van de Chinese geneeskunde,  waarvan acupunctuur een onderdeel is. “Daarmee boek ik vaak heel goede resultaten.”

Als afgestudeerd arts aan de Radboud Universiteit deed hij brede ervaring op in het toenmalige Diaconessenziekenhuis in Eindhoven, het Elkerliekziekenhuis in Helmond en het Academisch Ziekenhuis in Leiden. Tijdens zijn periode als bedrijfsarts bij Philips raakt hij door een bevriend psychiater enthousiast over medische acupunctuur. “Toen ik jong was, hoorde ik van mijn Chinese opa en ooms die arts waren, al van de verbazingwekkend goede werking van acupunctuur. Tijdens mijn werk in de ziekenhuizen kwam ik erachter dat patiënten baat kunnen hebben bij acupunctuur, mits de behandeling door een goed opgeleide acupuncturist gedaan werd, liefst een arts. Daarom besloot ik de opleiding medische acupunctuur te volgen. Ik vond het zo interessant dat ik de 3-jarige opleiding in 2 jaar heb voltooid.”

Dokter Harry realiseert zich wel dat acupunctuur niet overal effectief voor is. “Ik combineer constant het goede van de westerse geneeskunde met het goede van de Chinese geneeskunde waarvan acupunctuur een onderdeel is.” Inmiddels heeft hij al 25 jaar een praktijk aan huis. “Ik behandel veel  pijnsyndromen zoals gewrichtspijn, bijvoorbeeld bij reuma en artrose. Maar ook zenuwpijnen, hoofdpijn en migraine, sportblessures en rsi-klachten. Daarnaast kan ik veel mensen helpen met slaap- en mentale problemen, als depressie, spanningsklachten en burnout. De effectiviteit van acupunctuur is voor een groot aantal aandoeningen wetenschappelijk aangetoond.”

Behandeling

De behandeling met de minuscule flexibele naaldjes is heel aangenaam en je voelt die superdunne naaldjes nauwelijks of niet, stelt dokter Lieveld. “Mensen liggen daarbij op een zacht en warm bed. Het gebeurt dikwijls dat een patiënt tijdens een behandelsessie in slaap valt.”

De BIG-geregistreerde arts houdt zijn kennis van de westerse geneeskunde op hoog niveau. De Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) verplicht dat ook. De door de NAAV vereiste bij- en nascholingen volgt hij met veel plezier.

Vergoeding

De kosten worden vanuit de aanvullende verzekering deels vergoed. “Dat is afhankelijk van de polis van de zorgverzekeraar. Tot welk bedrag is dan weer afhankelijk van hoe men zich verzekerd heeft.”

Praktijk dokter Lieveld

Website: www.acupunctuur-lieveld.nl

Tel; 040-283 7612

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen