Vlees van eigen varkens en koeien bij Boerderijwinkel KempenLust

Foto: Veldhoven Nieuws

Boerderijwinkel KempenLust verkoopt vlees van eigen runderen en varkens. Vanuit hun royale winkel aan de Eerselseweg 15 in Knegsel bieden Ronny en Elly van de Ven naast vlees onder meer Brabantse worstenbroodjes, vruchtensappen, wijnen en seizoengroenten aan.

Wie het erf van de boerderij aan de Eerselseweg 15 oprijdt, krijgt al direct een indruk van de kleinschalige vleesveehouderij. De circa 40 vleesveerunderen kan men zomaar aantreffen in het weiland want ze lopen in de zomer zoveel mogelijk buiten. Wie geluk heeft, treft een pasgeboren kalfje aan bij de moeder. In een stal liggen tevreden knorrende varkens op een grote hoeveelheid stro. Door een uitgekiende voeding houden Ronny en Elly hun dieren in topconditie. Het tekent de passie die beiden voor hun bedrijf hebben.

Strohokken

“Vijftien jaar geleden begonnen we met de verkoop van rundvleespakketten. Toen er acht jaar geleden steeds meer vraag kwam naar varkensvlees, schaften we acht varkens aan. Die voelen zich hier helemaal thuis in hun strohokken”, vertelt Ronny. Gaandeweg zag het echtpaar steeds meer mensen die in plaats van een pakket iets specifieks zochten. “Daarover zijn we gaan nadenken”, vervolgt Elly. “Studenten van de Hogere Agrarische School in Den Bosch hebben voor ons een marktonderzoek en een aansluitende enquête gehouden. De uitkomst daarvan was dat het een goed plan zou zijn om een winkel te beginnen. Dat was een bevestiging van het gevoel dat wij al hadden.”

Complimenten

Het echtpaar maakte een tocht langs allerlei boerderijwinkels om ideeën op te doen. Vervolgens is de garage achter het huis omgebouwd tot een royale winkel. Die levert hen veel complimenten op. Het vlees (ingevroren) komt van de eigen koeien (Belgisch witblauw en Limousin) en varkens. Ronny: “Het uitbenen en versnijden besteden we uit, dat werk is een vak apart. Wij portioneren, vacumeren en etiketteren zelf. Kippenvlees kopen we in. 100% Nederlandse kip met een volledig gesloten keten volgens het Tante Door concept.” Ook verkopen ze vruchtensappen van ’s Lands Beste, wijnen en de bekende lokale likeur ‘t Nipperke. Op zaterdag kan de klant er terecht voor Brabantse worstenbroodjes met eigen gehakt. Ook de vleespakketten zijn nog steeds verkrijgbaar.

Totaalplaatje

Steeds meer klanten weten Boerderijwinkel KempenLust ook te vinden omdat ze er het totaalplaatje kunnen zien. In de zomerperiode zien ze het vee buiten lopen en ze mogen ook bij de varkens kijken. Het bedrijf heeft ook een koelwagen te huur, ideaal voor feestjes. De winkel is open op woensdagen van 15.00 tot 19.00 uur en op zaterdagen tussen 09.00 en 15.00 uur. Reserveringen van vleespakketten en worstenbroodjes kunnen via de website worden gedaan.

www.kempenlust.nl

e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen