Willy’s Bikeshop voor fietsen, scooters en onderdelen

Foto: Willy's Bikeshop

Al ruim 85 jaar zit aan de Dorpstraat 74 een fietsenzaak. Onder de naam Willy’s Bikeshop runt Willy van den Hurk als derde generatie Van den Hurk het familiebedrijf.

“We zijn van oudsher een bedrijf dat gaat voor een goede kwaliteit en service van fietsen en scooters”, zegt Willy van den Hurk. Zijn grootvader begon de zaak in 1939 op het huidige adres. Hij maakte zelf nog een tijd fietsen onder de merknaam CHV (Chris Hurk Veldhoven). “In 1955 nam mijn vader de zaak over. Veertig jaar later heb ik het stokje weer van mijn vader overgenomen.” De komst van steeds meer internationals naar Veldhoven was voor Willy de aanleiding om in 2015 de naam te wijzigen naar Willy’s Bikeshop.

Servicepunt

Willy’s Bikeshop is een hecht bedrijf met twee personeelsleden. Willy: “De ene is gespecialiseerd in fietsen, en de andere in scooters. Zelf ben ik van alle markten thuis, maar ik hou me ook met de verkoop bezig.” De zaak is servicepunt voor onder meer de merken Bikkel, Giant en LIV. Naast fietsen staan in de showroom scooters van de merken Aprilia, Vespa, Piaggio en Kymco. Met de elektrische scooters van Segway is de overgang van brandstof naar elektrisch ook aan deze zaak niet voorbijgegaan.

Vooroplopen

Naast de winkel en de werkplaats heeft de zaak ook een flink magazijn. “We hebben een grote voorraad onderdelen voor fietsen en scooters. Daarmee zijn we onderscheidend. En sinds 2012 houden we de historie van alle reparaties bij in een systeem. Ik denk dat we daarin vooroplopen.”

Willy gaat ook inspelen op de toenemende vraag naar recreatief fietsen. Nog dit voorjaar komt er een aantal KTM mountainbikes in de winkel. “Daar komt steeds meer vraag naar. Je zit hier snel in de bossen. De komst van KTM grijpen we meteen aan om de winkelinrichting een opfrisser te geven. Het blijft een klassieke winkel maar wel een met een service die van deze tijd is.”

www.willysbikeshop.nl

Tel: 040-253 27 38

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen