MenS | Durf te groeien brengt mensen en teams bij zichzelf en dichter bij elkaar

Foto: Marc Spruit

Advertorial ‘Er is altijd ruimte voor groei’, is het credo van Marc Spruit. Met zijn bedrijf MenS | Durf te groeien laat hij mensen en teams groeien en beter functioneren.

Marc is opgegroeid in kleine dorpen in Noord-Holland. De liefde brengt hem uiteindelijk naar Vessem. Hij heeft een jarenlange ervaring opgedaan in het bank- en verzekeringswezen. “Ik heb onder meer Bedrijfskunde gestudeerd. In 2004 startte ik als leidinggevende bij een verzekeringsmaatschappij. Gaandeweg kwam ik er achter dat leidinggeven een vak apart is. Ondersteuning voor een leidinggevende is dan ook vaak heel welkom. Dat geldt voor allerlei bedrijven, bijvoorbeeld ook voor bedrijven in de technische sector waar een medewerker die uitblinkt in zijn vakgebied promoveert naar een leidinggevende functie en dan het vak leidinggeven er ineens bij krijgt.”

Professioneel leiderschap

In Mens | Durf te groeien combineert Marc zijn brede leidinggevende ervaring, bedrijfskundige achtergrond en ervaring als (team)coach en trainer. “Ik help mensen in persoonlijk en professioneel leiderschap en coach teams om die beter, plezieriger en moeitelozer te laten samenwerken en presteren. Bij teams kijk ik ook hoe sterk de teamleden en de leidinggevende in hun schoenen staan en help waar nodig dat te verbeteren. De kern daarbij is zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.”

Marc Spruit

Werkwijze

Het aanbod van MenS | Durf te groeien voor leidinggevenden en teams is maatwerk. In een verkennend gesprek met een leidinggevende of met HR wordt de behoefte en het doel van een traject besproken. “Op basis van dat gesprek maak ik een voorstel voor een traject waarmee een duurzame verbetering wordt gerealiseerd. Om meer impact te kunnen maken in de teamtrajecten werk ik daarbij samen met Bas Koolen van Koers Coaching en Begeleiding uit Veldhoven.”

De individuele coachtrajecten beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. “Om succes te boeken, moet er een wederzijdse klik zijn. Elk coachgesprek begint met een verkenning van waar verandering gewenst is. Het tweede deel bestaat uit oefeningen om vooral op onbewust niveau de verandering te realiseren. Ik ga ook daarin voor een duurzaam resultaat waar je lang plezier van hebt.” Tussen de gesprekken door is er een aantal keren telefonisch contact tussen Marc en de klant. De klant kan ook zelf contact opnemen als deze even wil klankborden over een bepaald onderwerp.

“Als we eenmaal die relatie zijn aangegaan ben ik namelijk graag een steun en toeverlaat voor mijn klanten op de momenten dat dit nodig is.”

www.mensdurftegroeien.nl

Tel: 06-218 51 938

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen