Gratis toegang voor vaders op 16 juni in museum ’t Oude Slot

Foto: Museum 't Oude Slot

Zondag 16 juni is het Vaderdag. Een traditionele feestdag om vaders in het zonnetje te zetten. Daarom bieden wij iedereen die vader is of zich vader voelt, op zondag 16 juni gratis toegang aan.

Op Moederdag mochten we enkele tientallen moeders verwelkomen in ons mooie museum. Zij kregen gratis toegang en genoten van alles wat er te bekijken valt, in en om ’t Oude Slot. En dan kunnen we voor de vaders natuurlijk niet achterblijven. Dus op 16 juni krijgen alle vaders én degenen die zich vader voelen gratis toegang. Geen interesse in de EK-wedstrijd of Guus Meeuwis? Kom dan gezellig naar museum ’t Oude Slot.

Wat er te zien is

Bekijk bijvoorbeeld de vaste collectie, die bestaat uit volkskunst, beeldcultuur en gebruiksvoorwerpen uit het vroegere leven in de Kempen. Of ontdek het gebouw zelf, een historische boerderij die rond 1800 werd gebouwd op de fundamenten van het vroegere ‘Slot’ van de Heren van Zeelst. In de grote schuur en de tuin is op dit moment een dubbelexpositie te zien: foto’s van Jan Leijten en staalkunst van Frank Vincent. We serveren koffie, thee, een speciaal-biertje of iets fris in het museumcafé. Of – met een beetje geluk – lekker in de zon op een van onze tuinterrassen.

Museum ’t Oude Slot

U vindt het museum aan de Hemelrijken 6 in Veldhoven.

Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Entreeprijs: museumkaarthouders: gratis.
Volwassenen: € 6,00. Jeugd van 6 tot en met 17 jaar: € 4,00. Kinderen tot 6 jaar: gratis, mits begeleid door een volwassene.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen