Het Patronaat heeft een nieuwe naam en is toekomstbestendig

Voorzitter a.i. Ben Cools en secretaris Anne van den Brink
Voorzitter a.i. Ben Cools en secretaris Anne van den Brink
Foto: Veldhoven Nieuws

Buurthuis Zilst. Dat is de nieuwe naam van Het Patronaat aan de Blaarthemseweg in Zeelst. En er is nog meer nieuws te melden.

Al jaren krijgt het bestuur van ’t Patronaat te horen, dat de naam van het gebouw niet correspondeert met de activiteiten die er plaatsvinden. Voor sommigen is de huidige naam een begrip, maar voor velen wordt de naam vooral geassocieerd met kerkelijke activiteiten in plaats van met de functie als het Buurthuis van Zeelst. Daarom gaat het gebouw voortaan door het leven als Buurthuis Zilst. Tegelijk is er een nieuw logo geïntroduceerd. De 2 daken daarin staan symbool voor de vele verenigingen en stichtingen die in Buurthuis Zilst thuis zijn.

De missie blijft het beheren en exploiteren van veelzijdige ruimtes die voldoen aan de behoeften van lokale verenigingen, stichtingen en groepen op maatschappelijk, recreatief en cultureel gebied, met als doel om de sociale samenhang binnen de gemeenschap te bevorderen en te faciliteren.

Het gebouw bestaat uit een gezellig bar gedeelte en drie in grootte verschillende zalen geschikt, variërend, van 10 tot 200 personen. Ook voor professionele bijeenkomsten, scholingen en vergaderingen kunt u bij ons terecht. Het gebouw is de afgelopen jaren toekomstbestendig gemaakt. Zo is er begin 2023 spouwmuurisolatie aangebracht en is het gebouw voorzien van ledverlichting. Op het dak zijn 49 zonnepanelen geplaatst. Verwarmen en koelen van het gebouw gebeurt nu met airco’s. De thermostaat van de verwarmingsinstallatie uit 2002 staat op 16 graden. In de grote zaal zijn kunststof kozijnen voorzien van HR++ glas geplaatst. Het dak is vernieuwd voorzien van isolatie. Ook is de verouderde koelapparatuur vervangen door energiezuinigere apparaten. Buurthuis Zilst heeft de kosten hiervan uit de eigen middelen kunnen betalen.

Het bestuur is nog op zoek naar een nieuwe voorzitter en een aantal vrijwilligers. Aanmelden kan via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen