Muziek aan de Gender- Special Edition

Foto: Gundula Vogel via Pixabay

Muziek aan de Gender vindt plaats op zondag 30 juni en is voor alle bestaande en nieuwe Veldhovenaren. Gratis toegang!

Op zondag 30 juni vindt er een uniek multi-cultureel evenement plaats op de Plaatse aan de Dorpstraat in Veldhoven-dorp. Ter gelegenheid van 130 jaar Veldhovens Muziekkorps (VMK) en 75 jaar Slagwerk groep organiseren zij een multicultureel programma van 11-20 uur. Zij willen daarmede een platform creëren om het groeiend palet van diverse culturen die Veldhoven rijk is, te verbinden.  “We mogen steeds meer Internationals met diverse culturele achtergronden in Veldhoven verwelkomen en wij geloven dat cultuur( muziek-dans-culinair) kan helpen om elkaar beter te begrijpen en elkaar te ontmoeten”, volgens Andre Boerenboom, voorzitter van het VMK.

Op 2 podia zullen naast alle geledingen van het jubilerende Veldhovens Muziekkorps, diverse internationale groepen optreden uit 8 landen . Tevens kunnen de bezoekers genieten van authentieke gerechten  uit Korea, Turkije, Italië, India en Latijns Amerika. De traditionele frietkar ontbreekt natuurlijk niet. Bij de Veldhovense kiosk wordt een overkapping gebouwd van 500 vierkante meter, zal een mooi terras opgebouwd worden en staat er een springkussen voor de jeugd. Vanaf 20 uur is er een afterparty bij Muziekcafe Cobbus tegenover de kiosk. Bij slecht weer zal in dit muziekcafe vanaf half 5 een muzikaal programma plaatsvinden. Toegang tot het gehele event is gratis

Senioren in Veldhoven

Samen met de diverse KBO’s in Veldhoven  start de dag vanaf 11 uur met een feestelijk optreden van de Bohmische Freunde uit Geldrop. Een kapel die bekend staat om haar vrolijke en kwalitatieve vertolking van vooral Bohmische muziek. Koffie met gebak en lekkere internationale hapjes staan klaar om de gasten een onvergetelijke morgen te bezorgen. In de pauze van dit optreden zal om 11.35 uur Araumi Daiko, een Japanse Taiko Drums Groep, optreden. “Taiko drum is de ultieme activiteit, waarbij lichaam en geest aangesproken worden. Aanstekelijke ritmes van de Japanse trommels zorgen voor een energiek, maar ook harmonieus samenspel”

Veldhovens Muziekkorps

“Wie jarig is, tracteert” is al vele jaren het motto van het Veldhovens Muziekkorps als zij een jubileum viert. Bij deze speciale versie van Muziek-aan-de-Gender zullen ook alle geledingen van de jubilerende vereniging acte de presence geven. HeeDoeDeMee, het orkest dat ruim een jaar bestaat en begonnen is met mensen die geen of amper muziekervaring hebben, zal met haar ruim 45 leden het spits afbijten. Daarna volgen de “blaasbende”, een project samen met de BSO en Art4You, en het leerlingenorkest. Aansluitend het Harmonieorkest en de Slagwerkgroep, zowel de leerlingengroep als de groep, die vorig jaar Nederlands kampioen werd.

Als intermezzo’s zullen hierbij optreden: Netherlands Huaxing Arts Groep (China) en dansgroepen uit Ghana-Afrika, Argentinie en Paraguay.

Dit gedeelte van het programma wordt afgesloten door 3 dansgroepen uit India: BalaBhavanByKeya Dance School, Natanam academy of dances en Andhranatyam. Zij zullen een combinatie laten zien van classic en folk dancing

70’-80’-90’ Blues- en Rock ’n Roll music

Voor elk wat wils is het uitgangspunt geweest bij de programmering van deze middag.

Vanaf 16.30 uur treedt de band Veldman Vintage Project op. Zij brengen covers van Jimi Hendriks, Rolling Stones, Rory Gallagher, The Doors , CSN&Y en CCR. Dit alles met groot enthousiasme en hoge kwaliteit.

Als intermezzo zal de Kanatitsa Bulgarian Dance Group een optreden verzorgen met typisch Bulgaarse, folkloristische dansen.

Vanaf 18.20 uur zal de band De Zeevruchtjes het buitenprogramma afsluiten met een spetterend optreden. Maarten Kooijmans en Rene Geelhoed hebben de reputatie om de ‘tent flink op z’n kop te zetten’ alsof er een band van 10 muzikanten staat te spelen.

Afterparty bij Muziekcafe Cobbus

Direct aansluitend aan het buitengebeuren zal er nog een afterparty-mogelijkheid zijn bij Muziekcafe Cobbus, aan de Dorpstraat tegenover de Kiosk. JaneAmalia zal hier optreden. Zij is een allround zangeres, die al 20 jaar actief is in de muziek. Haar specialisme is Caribbean Music.

Bij slecht weer vervalt het buitenprogramma, maar zal de band Veldman Vintage Project vanaf 16.30 uur optreden bij Muziekcafe Cobbus.

MUSIC IS THE BEST WAY TO CONNECT !

www.veldhovensmuziekkorps.nl

 

Programma Muziek-aan-de-Gender Special Edition

 

11.00 uur: Blaaskapel Bohmische Freunde uit Geldrop

11.35 uur: Araumi Daiko ( Japanese Taiko Drums)

11.55 uur: Blaaskapel Bohmische Freunde uit Geldrop

12.30 uur: Netherlands Huaxing Arts Group uit China

13.00 uur HeeDoeDeMee-orkest VMK

13.20 uur: Blaasbende en Leerkingenorkest VMK

13.40 uur: Huldiging jubilarissen en Presentatie Vriendenclub VMK

13.55 uur: Harmonieorkest VMK

14.30 uur: Dansers uit Ghana-Afrika en Argentinië

15.00 uur: Slagwerkgroep VMK

15.40 uur:  KalaBhavanByKeya dance school,  Natanam academy of dances en Andhranatyam  met Indian clasic en folk dansen, en dansers uit Paraguay

16.30 uur: Veldman Vintage Project

18.00 uur: Kanatitsa Bulgarian Dance Group

18.20 uur: de Zeevruchtjes

Vanaf 20.30 uur Afterparty bij Muziekcafe Cobbus mmv Jane Rosheuvel- Caribean music

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen