Vieve opnieuw goud op de landelijke KNZB Jeugdcircuitwedstrijd

Foto:

De Veldhovense Vieve nam zaterdag deel aan de landelijke KNZB Jeugdcircuitwedstrijd in Amsterdam. De talentvolle schoonspringster won er met grote overmacht de gouden medaille.

Vieve (14) moest aan het begin van het seizoen nog hard trekken aan een bronzen medaille op de Landelijke KNZB Jeugdcircuitwedstrijd, toen in Eindhoven. Een paar maanden geleden won zij in Amsterdam de tweede editie van dit seizoen. Afgelopen zaterdag vond de derde en laatste editie van het seizoen wederom plaats in Amsterdam. Vieve wist ook deze wedstrijd te winnen en dat met maar liefst een verschil van 40 punten op de nummer 2. Haar 2 indrukwekkende schroefsprongen voerde ze prima uit. Qua moeilijkheidsfactor tikken deze behoorlijk aan.

Vieve raakt steeds meer gewend aan het springen in Amsterdam. Ze heeft er al zoveel wedstrijden gehad. Toch is ze blij dat het NK dit jaar in eigen bad plaatsvindt. Vieve doet mee aan het NK synchroonspringen in twee verschillende categorieën. Mix Synchroon met de Bredase springer Tijl Dijkstra en voor de tweede keer dames synchroon met Ziva van Weert uit St. Oedenrode. Daarnaast probeert ze zich te kwalificeren voor de individuele wedstrijden op de 1- en de 3-meter plank. Ze heeft goede hoop dat dit lukt, maar het blijft een momentopname. Het N(J)K schoonspringen vindt plaats op 14, 15 en 16 juni in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Wil jij ook eens van de plank springen of misschien zelfs van de toren? PSV Schoonspringen houdt iedere vrijdag een open training van 19.30 tot 20.30 uur. Kijk voor meer informatie op psvschoonspringen.nl of mail [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen