Podiumplaatsen dames selectie GV Voorwaarts tijdens toestelfinales

Femme van Zantvoort en Floor Kersmakers
Femme van Zantvoort en Floor Kersmakers
Foto: GV Voorwaarts

In het weekend van 8 en 9 juni werden in Vught de toestelfinales gehouden voor turnen dames van het district zuidoost. Op zaterdag mochten Floor Kersmakers, Femme van Zantvoort pupil 1 niveau 4 en Nienke van Veldhoven senior supplement F het spits afbijten.

Door Ad van den Boogaard

Femme was er deze keer erg op gebrand een podiumplaats te bemachtigen. Ze had er heel hard voor gewerkt en op het onderdeel vloer ging ze voluit. Met een prachtige oefening wist ze de jury te overtuigen van haar voornemen en wist hier het brons te bemachtigen met een totaal van 13.100 punten. Verder werd ze 5de op sprong en 7de op balk.
Floor wist op balk haar zenuwen goed in bedwang te houden en ook te knallen op sprong. Hier wist zij op beide toestellen een bronzen plak te winnen met respectievelijk 11.200 en 13.125 punten. Verder werd ze 6de op vloer en 7de op brug. Nienke werd in haar toestel finale balk 6de met 9.850 punten.

V.l.n.r: Marleen de Jong, Liza van Hek, Isa Schoone, Lotte van Dorst, Femke Willemse, Sam Reijrink

Zondag was de beurt aan Isa, pupil 1niveau 3, Liza, jeugd en Marleen, Lotte en Femke junior supplement E en Sam junior supplement D. Isa startte meteen goed,  door zowel goud te halen op brug als ook op balk met respectievelijk 13.20 en 13.25 punten. Verder werd ze 4de op de toestellensprong en vloer met 13.625 en 12.50 punten.

Enkelblessure

Marleen wist het bijzonder goed te doen in haar brugfinale, ze nam het brons mee, met 10.250 punten. Hiermee wist ze haar seizoen af te sluiten met glans. Door een enkelblessure had ze verschillende wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan.
Liza behaalde het zilver in haar brugfinale.  Met een prachtige oefening kwam haar totaal op 10.850 punten. Verder werd ze 4de op balk met een miraculeuze redding en 5de op sprong.
Femke werd 9de in haar finale brug met 9.50 punten.
Lotte turnde de finale sprong en balk en werd daar respectievelijk 6de met 10.750 en 9de met 8.70 punten. Sam werd 7de in de sprong finale met 10.475 punten.

Gefeliciteerd allemaal met deze prachtige prestatie. Een mooie afsluiting van het seizoen afsluiting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen