112

Aanhoudingen in Veldhoven voor illegale puppyhandel

Foto: Politie

Twee personen zijn op 4 april door de politie aangehouden voor illegale puppyhandel in Veldhoven. De aanhouding is een gevolg van meerdere aangiften van oplichting in de periode tussen oktober 2011 en januari 2023.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de slachtoffers een puppy hebben gekocht bij een woning in Veldhoven. De jonge hondjes werden via Marktplaats te koop aangeboden. In de advertenties stond dat de puppy’s in bezit zouden zijn van een geldig dierenpaspoort, een chip, ontworming en inentingen. Hiervan bleek na aankoop niets te kloppen. Ook waren sommige puppy’s ziek en te vroeg van de moeder gescheiden. In sommige gevallen bleek een puppy van een compleet ander ras te zijn. De aangehouden verdachten (28 en 30 jaar) worden verdacht van illegale handel in puppy’s volgens de politie. Zij zitten vast en worden verhoord. De politie zoekt nog twee andere verdachten.

Woningen doorzocht

De politie heeft samen met de NVWA, LID en de gemeente ook een aantal woningen doorzocht. In twee daarvan zijn verboden wapens gevonden die door de politie in beslag zijn genomen. Ook werd een gestolen scooter aangetroffen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen