Ster van Veldhoven voor vrijwilligers IVN Veldhoven Eindhoven Vessem

Foto: veldhoven.nieuws.nl

Dinsdag 25 februari reikte wethouder Mariënne van Dongen de Ster van Veldhoven uit aan de vrijwilligers van het IVN Veldhoven Eindhoven Vessem.

Belangstelling wekken voor natuur, milieu en duurzaamheid

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) Veldhoven Eindhoven Vessem is in 2013 ontstaan door samenvoeging van IVN Veldhoven-Vessem en IVN Eindhoven en heeft ongeveer 300 leden. Hiervan zijn 70 vrijwilligers actief in een of meer werkgroepen. Deze vrijwilligers zetten zich in om via educatieve activiteiten bij te dragen aan het vergroten van kennis bij het publiek en bij hen belangstelling te wekken voor natuur, milieu en duurzaamheid. Er zijn activiteiten voor de jeugd (zoals boomfeestdag, kinderfeestjes, scholenprojecten) en publiek (zoals lezingen, cursussen, wandelingen). Daarnaast onderhouden de vrijwilligers contacten met (overheids)instellingen en natuurorganisaties. Ook dragen zij bij aan onderhoud natuurgebieden en natuurbescherming.

Ster gemaakt door Fieke van Severinus

De Ster van Fieke De Ster van deze maand is gemaakt door Fieke Versteeg (1964). Fieke is verbonden aan Severinus en komt al heel wat jaren drie dagen per week op het atelier. Ze is een levensgenieter en houd van lekker eten en gezellig kletsen. Ook is ze fan van PSV en heeft ze een seizoenkaart om haar club aan te moedigen als ze moeten voetballen. Fiekes’ lievelingskleuren paars en blauw zijn terug te zien op haar Ster.

Waardering voor inzet vrijwilligers

Ster van Veldhoven De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. De Ster wordt maandelijks uitgereikt en is bestemd voor een groep vrijwilligers. Op deze manier wil de gemeente Veldhoven haar enorme waardering uitspreken voor hun inzet. De houten sterren zijn gemaakt bij Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus en van SWOVE, GGzE De Boei en Combinatie Jeugdzorg beschilderden de sterren. Iedere ster is een uniek, bijzonder geschenk met een eigen verhaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen