Voor de jeugd: speciale buitenopdrachten van IVN

Foto: Pezibear via Pixabay

Op dinsdag 7 april zou de Nationale Buitenlesdag plaats vinden. Meer dan 2700 scholen hadden zich hiervoor aangemeld, maar dat kan door het corona-virus helaas niet doorgaan.

Het coronavirus is ook tijdelijk spelbreker voor de Nationale Buitenlesdag van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. Er komt een nieuwe datum, aan het begin van het nieuwe schooljaar. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

Nationale Buitenlesdag

Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, het is ook nog eens heel leuk!

Speciaal aanbod

Op www.buitenlesdag.nl is nu de database met meer dan 70 buitenlessen openbaar gemaakt. Ook zijn er nu thuisopdrachten beschikbaar. Kinderen kunnen deze, al dan niet samen met hun ouders, buiten uitvoeren. Natuurlijk wel op gepaste afstand van elkaar. Het houdt de kinderen lekker in beweging en de organisatie hoopt hiermee leerkrachten en ouders te helpen bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod.

Buitenles is gezond

Sport, vakanties en uitjes vallen ineens weg. Het virus vraagt veel van iedereen. Door buiten te leren, zijn kinderen even in een andere omgeving aan de slag. Weg van de laptops en iPads. Het werkt stimulerend en is ook nog eens leuk! De buitenlessen brengen kinderen in beweging. In de buitenlucht maak je vitamine D aan, ook vanaf het balkon. Een kleine hoeveelheid zonlicht is al genoeg. En buiten zijn en bewegen, werkt ook nog eens ontspannend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen