Kiosk op kinderboerderij De Hazewinkel voortaan elke dag open

Sinds kort is de kiosk op kinderboerderij De Hazewinkel elke dag geopend. Doordeweeks van 14.00 tot 17.00 uur en in het weekend tussen 10.00 en uiterlijk 17.00 uur.

“16 jaar lang is er heel wat water door de Gender gemoeten om dit voor elkaar te krijgen”, memoreerde wethouder Hans van de Looij bij de officiële ingebruikname op 24 april 2018. De politieke weg om tot deze voorziening te komen was lang en hobbelig. Maar het niet-commercieel kleinschalig verkooppunt met toiletvoorziening viel in de smaak bij de bezoekers. De gemeente is de eigenaar van de kiosk. Het beheer lag bij de start bij zorgorganisatie Severinus en Cordaad. Deze organisaties leverden vrijwilligers en professionele begeleiders. Door de coronacrisis was de kiosk tot voor kort lange tijd gesloten. Onlangs gaf Severinus aan te stoppen met het leveren van vrijwilligers. Cordaad neemt vanaf nu het volledige beheer op zich.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat vanaf nu de voorziening elke dag geopend. Het toilet kan vanwege corona momenteel nog niet gebruikt worden. Cordaad beschikt over 12 vrijwilligers die in tweetallen worden ingeroosterd. Zaterdag zijn Charlotte Mengde en Lynn Vrijhof samen aan het werk in de kiosk. Het duo heeft er eerder ook al samengewerkt. “Ik kijk er elke keer weer naar uit om hier te gaan werken. Dinsdag is mijn vaste dag, maar vandaag val ik in”, zegt Charlotte. De Veldhovense merkte dat er afgelopen jaar nogal wat vraag was naar cappuccino. De nieuwe koffiemachine maakt die vanaf nu voor de klant. Ook aan de vraag naar Cola Zero en candybars als KitKat wordt nu voldaan. Een assortiment snoep, ijs, koek en frisdrank maakt het aanbod compleet. “Het is te koop tegen ouderwetse speeltuinprijzen”, promoot Lynn de voorziening.

Gratis

Charlotte hoorde vaak dat mensen bij mooi weer toch een dichte kiosk aantroffen. “Dat was lastig uit te leggen. Mensen vinden het geweldig dat wij hier staan om iets te kunnen nuttigen. Ook vinden ze het fijn dat ze hier gratis kunnen parkeren en geen entree voor de speeltuin hoeven te betalen.” Als er geen klanten zijn, voeren ze schoonmaakwerkzaamheden uit en vullen ze de voorraad aan. De Veldhovense Leverancier Toba Specialiteiten brengt de bestelling aan de deur, en dat stellen de vrijwilligers op prijs. Voor de donderdagmiddag worden nog enkele vrijwilligers gevraagd. Liefhebbers kunnen zich aanmelden bij Cordaad Welzijn.

spelen

Geweldig

Petra Tops zit zaterdagmorgen met kleinzoon Raf (4) te genieten van enkele versnaperingen. “De kinderen vinden het geweldig als je iets gaat kopen bij de kiosk. De cappuccino smaakt goed en is niet duur. We moeten van de kiosk gebruik maken, anders verdwijnt ie straks weer.” Dan heeft Raf zijn zakje chips leeg geknabbeld en wil hij met oma naar de schommel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen