Sondervick College laat wens voor Lucas uitkomen

Foto: Sondervick College

Lucas Dost is gek op koken. Zijn broer Thomas diende bij het Sondervick College een wens in die de school liet uitkomen.

Tijdens de Open School van het Sondervick College konden bezoekers bij de sectie maatschappijleer een wens voor een ander indienen. Er werden heel veel wensen ingediend. De 15-jarige Thomas Dost was er één van. Hij diende een wens in voor zijn 13-jarige broer Lucas. Lucas is gek op koken. Thomas: “Wat zou het leuk zijn als mijn broertje Lucas een keer in een restaurant kan koken of meehelpen!” De directie van de school koos deze wens uit om uit te laten komen.

Een dag vol verrassingen

Woensdagmiddag 15 februari was het zover. De wens van Thomas voor Lucas kwam uit! In de keuken van het Sondervick College ging Lucas met docent Tine Beerens en Caitlin (leerling vmbo leerjaar 4) aan de slag om een driegangendiner te koken voor zijn ouders, broer, opa en oma. Voordat hij aan de slag ging, werd hij nog verrast met een videoboodschap door televisiekoks Mounir Toub en Hugo Kennis. Zij wensten hem een mooie middag. En dat werd het!

Als een echte topkok

Dat Lucas vaker kookt dat was al snel te zien. Ui snijden? Geen probleem voor Lucas! Als een volleerd chefkok stelde hij zelfs voor om ze brunoise te snijden. Na een paar uur hard werken in de keuken arriveerden de gasten. Zij namen plaats aan een mooi gedekte tafel in het restaurant van de school. Lucas serveerde de gerechten zelf uit. En genoot daarna samen met zijn familie van de heerlijke maaltijd. Naast topkok en gastheer bleek Lucas ook nog een geweldige afwashulp. Want ondanks dat dat uiteraard geen onderdeel was van de verrassing, stond Lucas er op om de keuken netjes achter te laten.

De grote glimlach op het gezicht van Lucas én zijn gasten is goud waard en gaat de school niet snel vergeten!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen