Veldhovense voetbalclubs duwen zorgen corona naar achtergrond (column Thieu Vlemmix)

Foto: Thieu Vlemmix

Terwijl ik bezig ben me af te vragen waarmee ik u via deze column nu weer lastig ga vallen, laat ik me op maandag het fraaie schouwspel dat zich buiten afspeelt toch niet ontgaan. De laatste stralenbundels van de avondzon vermengen zich met het avondrood, tegen het decor van donkere wolkenpartijen. De rust daalt neer over Veldhoven.

Terugblik

Even een terugblik op de voorbije zondag. Misschien een wat hinderlijke wind, maar verder volop zon en een vrolijke stemming op en rond de vele voetbalvelden. De omstandigheden geven voldoende cachet bij het idee dat zo langzamerhand het slot eraf gaat. Corona is er nog wel, maar het amateurvoetbal laat zich er niet meer door ringeloren. Dat kan en dat mag ook. Men heeft hoe langer hoe meer de instelling van ‘Corona je kunt me wat. We gaan ondanks alles ons leventje langzamerhand weer herpakken’.

Een mooi voorbeeld daarvan is dus de hervatting van het amateurvoetbal door onze vier plaatselijke vertegenwoordigers. En niet zomaar een hervatting! Nee, drie van de vier Veldhovense clubs vieren de quasi coronabevrijding met een competitie herstart die klinkt als een klok.

Om te beginnen is er Rood Wit dat enige afstand neemt van de concurrentie onderin de Tweede Klasse. Daarvan is Hilvaria er eentje en dat wordt in het eigen Hilvarenbeek met 0-1 geklopt. Daarmee lijken Marc Verbeek c.s. zich langzaam los te maken van de ondersten en zich meer thuis te voelen in het linker rijtje.

RKVVO, de andere Veldhovense club in de Tweede Klasse die het schijnsel van de rode lantaarn op zich gericht weet, doet niet minder en stuurt concurrent NWC via 3-2 met nul punten onverrichter zaken terug naar Asten. Ook dat biedt genoeg uitzicht op betere tijden.

Imponerend

Marvilde is de derde Veldhovense vertegenwoordiger in de Tweede Klasse. Mocht er nog ruimte zijn voor het idee dat het bezoekende Sparta ’25 – op de derde plek – een concurrent is, dan maakt Marvilde daarmee korte metten. Na de imponerende 5-0, is zonneklaar dat er tussen de ploeg van Frank Weijers en de Beek en Donkse elf toch een hemelsbreed sportief verschil bestaat. Nu ze de leiding zo stevig in handen hebben, heeft het er alle schijn van dat er in Meerveldhoven zo langzamerhand iets moois in de maak is.

Ook Derde Divisionist UNA mag terugkijken op een prima herstart. Hoewel er thuis tegen Gemert niet wordt gewonnen (0-0), kan het talrijke publiek vooral genieten van het goeie combinatiespel van de mannen uit Zeelst. Dat het boeiende duel tegen het sterke Gemert slechts één puntje oplevert, is jammer. Maar ook niet meer dan dat. Perspectief is er genoeg.

En zo zorgen de Veldhovense clubs – allemaal op hun eigen manier- ervoor dat corona even naar de achtergrond verdwijnt. Zoals ook andere wereldse zaken als de Oekraine, The Voice en zijn nasleep, de non-conformisten, plus al de andere onruststokerij overal verspreid op deze rumoerige aardbol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen