Coronabesmettingen in zorgcentrum Merefelt

Foto: Veldhoven.nieuws

In zorgcentrum Merefelt van zorgorganisatie Oktober zijn op een afdeling voor dementerenden (Dahliahof) meerdere bewoners besmet met het coronavirus.

Over alle zorgcentra van Zorg in Oktober zijn momenteel 28 cliënten positief getest op COVID-19 (coronavirus). Maatregelen zijn genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Betrokken medewerkers, cliënten en 1e contactpersonen van de betreffende afdelingen zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Cohortafdeling

Merefelt heeft een cohortafdeling die een regiofunctie vervult. Vier ziekenhuizen en twaalf zorgorganisaties* in de regio hebben samen afgesproken om een aantal cohort afdelingen in te richten voor de opvang van coronapatiënten die niet naar huis kunnen vanuit het ziekenhuis. Zo wordt samen extra capaciteit gecreëerd. Inmiddels is een cohort afdeling opgezet bij onder meer Oktober in Veldhoven (huize Merefelt). Donderdag 26 maart ging ook een cohort afdeling in het Vitassist Zorghotel in Helmond van start.

De mensen worden in cohort verpleegd; dat betekent dat zij samen een groep vormen en de zorgmedewerkers continu in dezelfde beschermende kleding rondlopen (dit is efficiënter en scheelt schaarse materialen).

In verband met de bescherming van de andere bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Merefelt, worden de twee afdelingen gescheiden van de rest van Merefelt. De omloopgang van de cohortafdeling is afgesloten van de overige afdelingen en de afdelingen hebben een eigen in- en uitgang.

Familielijn

Voor mantelzorgers en/of familieleden is een familielijn beschikbaar. De familielijn is alle dagen bereikbaar via 088-24 86 200 van 10.00 tot 16.00 uur. Oktober wil betrokkenen graag op de hoogte houden over de laatste ontwikkelingen en er zijn voor vragen, begeleiding en ondersteuning.

Buiten de bereikbaarheidstijden van de familielijn kan men voor algemene vragen contact opnemen met de Servicedesk via het telefoonnummer 088 – 24 57 795 of via een e-mail naar [email protected].

* Elkerliek ziekenhuis, Catharina ziekenhuis, Anna ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, Annaklooster, Valkenhof, Archipel, Joriszorg, Vitalisgroep, Oktober, Land van Horne, Zuidzorg, St. Anna Zorggroep, Amaliazorg, Savant Zorg en de Zorgboog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen