Oranjemarkt Veldhoven trakteert aantal Veldhovenaren

Foto: Veldhoven.nieuws

Maar liefst 57 Veldhovenaren zijn maandag verblijd met een lekkere maaltijd van de Oranjemarkt.

Nu de Oranjemarkt in het Citycentrum niet door kon gaan, trakteerde de organisatie een aantal mensen die aangedragen zijn door Veldhovenaren. Het was een actie onder het motto van de Oranjemarkt: van, voor en door Veldhoven. Een oproep op Facebook bereikte maar liefst 13.000 mensen en werd 55 keer gedeeld.

maaltijd

 

Veel zorgmedewerkers

Uit de aangedragen mensen, maakte de organisatie een keuze. Vooral mensen die in de zorg werken, mochten een maaltijd in ontvangst nemen. Maar er gingen ook 2 maaltijden naar het MMC waar iemand momenteel opgenomen is. De maaltijden zijn gemaakt door Jeroen Verhagen en zijn team van Brasserie Ludiek. Verhagen maakt ook deel uit van het bestuur van de Oranjemarkt. Alle andere bestuursleden van de Oranjemarkt betaalden de kosten van de maaltijden. Een mooie opsteker voor Verhagen nu door de coronacrisis ook zijn zaak gesloten is.

Frites en snacks

Bij een tweekapper van zorgorganisatie Severinus werden 16 maaltijden afgeleverd door Oranjemarkt-voorzitter Kristel Gijsbers en haar man Ivo. Verpleegkundige Claudia Slokker was voorgedragen door een vriendin. Samen met anderen begeleidt en ondersteunt ze bij Severinus veertien mensen in de leeftijd van 30 tot 84 jaar. “De bewoners begrijpen niets van de coronamaatregelen. We kunnen niet voldoen aan de anderhalve meterregel bij onder meer de persoonlijke verzorging. En net als een peuter, hebben ook zij af en toe behoefte aan een knuffel als ze zich even niet helemaal fijn voelen.” Doordat zowel Severinus als de organisatie van de Oranjemarkt wat water bij de wijn deed, kon de hele groep Koningsdag afsluiten met frites en snacks.

maaltijd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen