Steunpunt Mantelzorg Veldhoven: wat doen we wel in deze tijd?

Foto: SWOVE

In deze tijd waar vrijwel niets kan, wil het Steunpunt Mantelzorg Veldhoven van SWOVE iedereen laten weten wat ze wel doen.

Veel kan er nu niet! Maar wat doen we wel?

Mantelzorgers hebben het drukker dan ooit. En door corona zijn er ook meer mensen met mantelzorger taken. Het Steunpunt Mantelzorg Veldhoven mist het persoonlijk contact met iedereen, maar is vooral druk aan het werk met wat nog wel kan. Gelukkig weten veel mantelzorgers dit en maken ze gebruik van alles wat nog wel mogelijk is. Veel mantelzorgers kunnen bijna niet meer wachten tot de gezellige, ontspannen activiteiten, die het Steunpunt anders organiseert, weer op gaan starten.

Wat doet het Steunpunt Mantelzorg wel?

Open op afspraak

Een luisterend oor, advies inwinnen en je verhaal delen. Dat bieden we nog steeds. Alleen gaat dit nu op afspraak. Als je ’s ochtend ineens bedenkt dat je Hannie, Anke of Marion wilt spreken, omdat je behoefte hebt aan een goed gesprek met een bakkie koffie, bel je eerst even en dezelfde dag maken we nog een afspraak. Of op een ander gewenst moment! Lukt het niet om naar het Steunpunt te komen? Dan komt de mantelzorgconsulent bij jou thuis.

Ben je een buitenmens?

Op afspraak maken we samen een wandeling en hebben we ondertussen een ondersteunend gesprek. Een medewerker van het Steunpunt komt bij je langs en van daaruit vertrekken we voor een klein rondje. Een tevreden reactie hierover: “Ik heb eens lekker bewogen en ik kreeg tijdens het gesprek advies waar ik anders niet zelf opgekomen zou zijn.”

We bellen vaker

Op dit moment bellen we vaker zelf naar mantelzorgers die we kennen maar ook naar degenen die we minder goed kennen. We missen jullie nog steeds en horen graag hoe het met je gaat. Een tevreden reactie hierover: “Jij belt mij, Ik hoeft zelf niets te ondernemen.  Ik word gehoord en dat voelt heel erg goed”

Nieuw: telefonische verkenningstocht ‘Samen houd je het vol!’

Soms is het moeilijk om hulp te vragen. Terwijl er echt mensen zijn die willen helpen. Na aanmelding ontvang je een informatiepakketje en samen met de medewerker van het Steunpunt worden je contacten in kaart gebracht. Een belangrijk doel is om te ontdekken waar je blij van wordt en met wie je dit zou kunnen doen. Kijk op www.swove.nl voor de uitgebreide informatie en voorbeelden.

DementieCafé

Op de site van SWOVE hebben we korte informatieve video’s over dementie staan. Niet zo leuk als een ‘echte’ avond naar het DementieCafé maar wel informatief. En je kan het delen met heel je familie! Kijk op www.swove.nl

We geven tips: over goede apps of interessante digitale trainingen die gericht zijn op de mantelzorgtaken. Zoals de gratis app van MantelzorgNL. De app is zeer informatief en je blijft eenvoudig op de hoogte van het laatste coronanieuws en nog veel meer mantelzorgnieuws. De app heet ‘Mantelzorg’.

Steunpunt Mantelzorg Veldhoven (onderdeel SWOVE)

Burgemeester van Hoofflaan 70, 5503 BR Veldhoven

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur, telefoon 040- 253 42 30

mail: [email protected]www.swove.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen