Minister van Ark liet zich bijpraten in het MMC

Foto: MMC

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan het Máxima MC in Veldhoven. Ze sprak er met onder meer artsen en verpleegkundigen.

Dagelijks is er in het ziekenhuis een capaciteitsoverleg. Daarbij wordt de verwachte zorgvraag zo goed als mogelijk gematched met de beschikbare zorgcapaciteit. De minister was getuige van de dagelijkse uitdaging om het juiste personeel op de juiste plek in te zetten.

De minister liet zich bijpraten over de zorg voor de medewerkers, die al ruim een jaar keihard werken om de coronacrisis het hoofd te bieden. Zo bezocht ze de Intensive Care die voor het grootste deel vol lag met patiënten met COVID-19. Van Ark was onder de indruk over wat het werken in deze hectische tijd met artsen en verpleegkundigen doet.

Een van de manieren om de werkdruk van het zorgpersoneel te verlichten, is de inzet van coronastewardessen. De minister kreeg een inkijkje in dit project op de afdeling Acute Opname. Tijdens een gesprek op deze afdeling gaven medewerkers aan wat Van Ark echt mee terug moest nemen naar haar ministerie.

Een belangrijke boodschap kreeg ze ook mee van de raad van bestuur en een vertegenwoordiging vanuit de Verpleegkundige Advies Raad. Zodra deze crisis achter ons ligt, dient de minister oog te hebben voor het herstel van zorgpersoneel en dit stevig te verankeren in het beleid voor de komende jaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen