Coronavaccinatie medisch hoog-risicogroepen in MMC

Foto: Veldhoven Nieuws

Máxima MC gaat een aantal medisch hoog-risicogroepen vaccineren tegen corona. Dit zijn patiënten die door een bepaalde aandoening een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden. Daarom worden zij eerder gevaccineerd.

Op basis van een advies van de Gezondsheidsraad zijn de volgende patiëntgroepen geselecteerd:

  • Patiënten met een hematologische maligniteit/aandoening leidend tot zeer ernstige immunosuppressief en die hiervoor in het afgelopen jaar onder controle zijn (geweest) bij een hematoloog;
  • Patiënten met ernstig nierfalen (dialyse of voorbereiding voor dialyse);
  • Patiënten na orgaan-, stamcel-, of beenmergtransplantatie en ernstig immuun gecompromitteerd;
  • Patiënten met een ernstige aangeboren afweerstoornis (primaire immuundeficiëntie)

Uw uitnodiging is onderweg

Voor bovengenoemde patiënten van MMC is inmiddels een afspraak gepland op twee verschillende momenten. Als u MijnMMC gebruikt, ziet u deze afspraken al in het online patiëntenportaal staan. Daarnaast ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een bevestiging van deze afspraken. Wij vragen u om geen contact te zoeken met het ziekenhuis, maar te wachten tot u de bevestiging per brief ontvangen heeft. In deze brief vindt u alle informatie rondom uw afspraak voor de vaccinatie.

Vragen?

Heeft u na het lezen van de brief nog vragen over uw afspraak? Neem dan contact op met het telefoonnummer dat genoteerd staat in de brief of het digitale patiëntenportaal MijnMMC.

Meer informatie over de vaccinatie vindt u op de website van het RIVM: www.rivm.nl/prioritering-medische-risicogroepen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen