MMC voert QR-code in voor bezoek aan ziekenhuis

Foto: MMC

Mensen die een naaste in het MMC willen bezoeken, hebben vanaf 10 januari een speciale QR-code nodig. Hiermee wil het ziekenhuis voorkomen dat een patiënt momenteel meerdere bezoekers per dag ontvangt.

Bezoek voor de patiënten is enorm belangrijk. Maar vaak is het nog te druk in het ziekenhuis ondanks de regels voor bezoek. Daarom werkt het MMC vanaf maandag 10 januari 2022 met een speciale QR-code voor bezoekers aan de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Deze QR-code maakt u zelf éénmalig aan en is geldig voor de gehele periode van opname van de naaste.

Om ervoor te zorgen dat bezoek aan een naaste op de verpleegafdeling veilig verloopt, vraagt het MMC bezoekers vanaf 10 januari om een speciale QR-code aan te maken. Op deze manier is er zicht op het aantal bezoekers dat tijdens het bezoekuur in het ziekenhuis aanwezig is.

Werkwijze QR-code

De QR-code is eenvoudig aan te maken via de website van het ziekenhuis: www.mmc.nl/speciale-qr-code. De bezoeker heeft hiervoor het patiëntnummer nodig. Deze staat op het polsbandje van de patiënt. Met de juiste QR-code is de bezoeker van harte welkom om, tijdens het bezoekuur, op bezoek te komen op de verpleegafdeling. De bezoeker laat de QR-code zien bij de ingang van het  ziekenhuis, zodat deze gescand kan worden door een medewerker. Dit kan zowel digitaal via de mobiele telefoon, of geprint. Deze QR-code blijft geldig over de gehele periode dat de patiënt is opgenomen, en kan dus na ieder bezoek opnieuw gebruikt worden.

Eén bezoeker per dag

Momenteel mag een patiënt op de verpleegafdeling één bezoeker per dag ontvangen. Per dag kan deze QR-code dus één keer gescand worden in het ziekenhuis. Het blijft dus belangrijk om onderling goed af te stemmen wie er wanneer op bezoek komt om te voorkomen dat er meerdere bezoekers op dezelfde dag komen.

Speciale QR-code

Let op: Het gaat hier om een speciale QR-code van het ziekenhuis en niet om de landelijke CoronaCheck-App.

De veiligheid van kwetsbare patiënten en medewerkers staat voorop. Daarom hoopt het MMC op begrip om zo samen voor de veiligheid van onze dierbaren en onze medewerkers te zorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen