Tijdelijk extra subsidie voor woningisolatie

Foto: Veldhoven Nieuws

Tot eind dit jaar is de subsidie voor energiebesparende maatregelen aan de eigen woning hoger. Woont u in een eigen huis? Dan krijgt u nu ongeveer 30 procent van de kosten terug. Normaal is dat ongeveer 20 procent.

Woningisolatie is nu dus tijdelijk nóg voordeliger. Laat u bijvoorbeeld de spouwmuren en de vloer isoleren? Met de hogere subsidie verdient u dit binnen drie jaar terug. Milieu Centraal rekende dat uit. En daarna heeft u er voordeel van. Want in een goed geïsoleerd huis is uw energierekening lager.

Subsidie van de overheid

De overheid wil mensen met een eigen huis stimuleren om hun woning te isoleren. Daarvoor is in totaal 84 miljoen euro subsidie beschikbaar. Op 30 juni 2020 zat er nog ruim 65 miljoen in die subsidiepot. De subsidie is ook voor Verenigingen van Eigenaren. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-en-bewoner.

Duurzaamheidslening gemeente Veldhoven

Wilt u uw eigen woning wel isoleren maar heeft u er nu geen geld voor? De gemeente Veldhoven helpt u graag met een lening tegen gunstige voorwaarden. Met de Veldhovense stimuleringslening kunt u maximaal 35.000 euro lenen. Op de pagina Stimuleringslening leest u er meer over.

Meer informatie

Bekijk wat u nog meer aan energiebesparing kunt doen op www.iedereendoetwat.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen