Rijnboutt maakt aanzet naar toekomstbestendig Citycentrum

Foto:

De gemeente Veldhoven heeft op 7 maart 2023 de aanbesteding voor het maken van een Masterplan voor het Citycentrum definitief gegund aan Rijnboutt.

Het in Amsterdam gevestigde Rijnboutt gaat de eerste aanzet doen voor de ontwikkeling van het Citycentrum naar een toekomstbestendig centrum voor heel Veldhoven.

Wethouder Thomas van Broekhoven heeft het volste vertrouwen in de daadkracht en creativiteit van Rijnboutt. “De ambitie is groot. Eind 2023 willen we het Masterplan opleveren zodat we aan de gang kunnen in het Citycentrum. Er is behoefte aan woningen, het centrum is verouderd en de openbare ruimte biedt kansen voor ontmoeting en klimaatmaatregelen. Als we dit in samenhang oppakken, ontstaat er iets moois voor alle Veldhovenaren.”

Participatie

In de aanbesteding heeft gemeente Veldhoven uitdrukkelijk gevraagd om een participatieaanpak die de partners in het centrum (culturele voorzieningen, ondernemers en vastgoedeigenaren) nauw betrekt bij het opstellen van het masterplan. Daarnaast wordt ook de Veldhovense samenleving (ondernemers, instellingen en bewoners) hierbij betrokken.

Dietz Strategie & Communicatie begeleidt namens Rijnboutt het proces en de participatie. Rijnboutt en Dietz kijken er naar uit om met de gemeente aan de slag te gaan met deze interessante opgave en samen met alle betrokkenen tot een goed masterplan te komen.

Over Rijnboutt

De geschiedenis van Rijnboutt gaat al geruime tijd terug. Sinds 2009 werken ze onder de naam Rijnboutt, maar daarvoor was het bureau bekend als ‘de architectengroep’ en ‘Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt’.

Het team van Rijnboutt bestaat uit 50 talentvolle architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, technisch ontwerpers, specialisten op gebied van duurzaamheid, erfgoed, BIM en kwaliteit, projectcoördinatoren en stafmedewerkers. Ze werken samen in flexibele, multidisciplinaire ontwerpteams. De aandacht voor verschillende disciplines, schaalniveaus en perspectieven verrijkt hun werk en levert resultaten op waar ze samen trots op zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen