Gemeente behandelt vanaf 1 augustus geen nieuwe bestemmingsplannen meer

Foto: veldhoven.nieuws

Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Er wordt dan niet meer gewerkt met bestemmingsplannen, maar met één omgevingsplan. Om het proces daarvoor goed in te richten, neemt de gemeente Veldhoven vanaf 1 augustus geen nieuwe bestemmingsplannen meet in behandeling.

Wilt u bouwen, verbouwen of slopen? Is hiervoor een vergunning nodig én moet het bestemmingsplan daarvoor wijzigen? Dan heeft u nog tot 1 augustus om een bestemmingsplan aan te leveren. Per 1 augustus verandert namelijk het proces. Dit heeft te maken met de Omgevingswet, die per 1 januari 2024 van kracht is.

Wijziging per 1 augustus 2023

Per 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Met deze wet worden bestemmingsplannen vervangen door één omgevingsplan. De bestaande bestemmingsplanprocedure en omgevingsvergunningprocedure vervallen vanaf dat moment. Het heeft tijd nodig om de verandering van het proces goed in te richten. Daarom neemt de gemeente vanaf 1 augustus 2023 géén nieuwe bestemmingsplannen in behandeling. Lukt het niet om uw bestemmingsplan voor 1 augustus 2023 aan te leveren? Neem dan contact op met de gemeente per e-mail via [email protected] of telefonisch via 14 040.  Als u een aanvraag heeft lopen waarvoor een bestemmingsplan(wijziging) nodig is, dan heeft u van de gemeente een brief ontvangen.

De Omgevingswet in het kort

Op dit moment zijn er veel wetten en regels op het gebied van de leefomgeving. De Omgevingswet brengt daarin verandering. Dit is namelijk één wet die alle wetten op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt. De Omgevingswet heeft gevolgen voor iedereen die een vergunning aanvraagt die van invloed is op de leefomgeving. Het kán namelijk zo zijn dat nieuwe aanvragen niet meer passen binnen het geldende bestemmingsplan. Vanaf 1 januari 2024 wordt niet meer gewerkt met bestemmingsplannen, maar met één omgevingsplan. Hoe het proces vanaf 1 januari 2024 verloopt, hoort u later van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen