Roll The Dice wint Grote Quiz van Veldhoven

Foto: De Pegbroeken

Het team van Roll The Dice is winnaar geworden van de zesde editie van de Grote Quiz van Veldhoven. Dat werd maandagavond bekend gemaakt via deschalm.live.

De zesde editie van de Grote Quiz stond in het teken van de coronacrisis. De organisatie leverde een enorme inspanning om het evenement toch door te kunnen laten gaan. Vanuit huis bogen 104 teams zich op 9 mei over de 184 vragen en opdrachten.

Spannende aangelegenheid

In de Schalm werd vanavond nog even stilgestaan bij een aantal vragen door de organisatie en presentator Jordy Graat. Goochelaar Magic Mike maakte op onnavolgbare wijze de uitslag bekend. Dat werd een spannende aangelegenheid voor de beste tien teams waarvan een delegatie in het theater aanwezig was.

Roll The Dice

winnaar

Namens Roll The Dice nam Stef Noordermeer de cheque van 650,- euro in ontvangst. Het team schenkt het bedrag aan de Stichting LOEK@YOU.

Wewetenutwel

Op de tweede plaats eindigde het team Wewetenutwel. Hun prijs van 350,- euro gaat naar basisschool De Heiacker voor het wetenschap- en techniekonderwijs.

De Pegbroeken

team

De Pegbroeken sleepten de derde prijs in de wacht. Zoo Veldhoven wordt door De Pegbroeken blij gemaakt met een bedrag van 150,- euro.

Van de 104 teams die dit jaar meespeelden, deed 1/6 deel voor de eerste keer mee. Nog eens 1/6 deel nam aan alle zes edities van De Grote Quiz van Veldhoven deel.

29 mei 2021 zevende editie

Ruim 85% van de teams heeft aangegeven dat ze volgend jaar weer meedoen. Op de vraag wat ze van deze editie vonden, kwamen reacties als: super, uitdagend, chaos en fantastisch. Een opsteker voor de organisatie dus! En die heeft al besloten dat volgend jaar op 29 mei de zevende editie plaats zal vinden. Een aantal vragen die dit jaar door de coronacrisis niet konden, worden in de quiz van 2021 opgenomen. Het boek met de antwoorden van de zesde quiz staat op de website van de quiz.

De beste tien teams op een rij.

  1. Roll The Dice
  2. Wewetenutwel
  3. De Pegbroeken
  4. Helden van de buurt
  5. Smarties
  6. L’Union Fraternelle
  7. Haute Quizine
  8. Kool en de Geit
  9. Mousse de Mengel
  10. Sherlock Homies

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen