St. Jan Baptistschool neemt noodlokalen in gebruik

Foto: Veldhoven Nieuws

De rode loper ligt uit en kleurrijke ballonnenpilaren staan bij de ingang. Vandaag zijn de noodlokalen bij de St. Jan Baptistschool feestelijk in gebruik genomen.

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat! Waar de groepen eerst niet zo happig waren om in een noodlokaal les te krijgen, is nu iedereen om. Nagenoeg alles is gloednieuw én de tijdelijke voorziening beschikt over airconditioning. De kinderen werden buiten opgewacht door de leerkrachten. Binnen wachtte hen een glaasje kinderchampagne dat de ingebruikname een extra feestelijk tintje gaf. De ouders moeten buiten afscheid nemen van hun kroost. Zij krijgen later de kans om beurtelings een kijkje in de nieuwe lokalen te nemen.

klaslokaal

Twee lokalen zijn in gebruik door de buitenschoolse opvang. Van de overige vier zijn er momenteel drie in gebruik genomen door de basisschool. De groepen 3, 3-4 en 5 zijn de gelukkigen. Door de continue groei van de Oerlese basisschool zal ook het vierde lokaal over twee jaar in gebruik worden genomen.

Inspanning van velen

Het afgelopen schooljaar kregen enkele groepen les op basisschool De Berckacker. Dankzij de inspanning van velen en de medewerking van de gemeente Veldhoven lukte het om met ingang van dit schooljaar een tijdelijke voorziening te realiseren. Hierdoor kunnen alle kinderen weer naar school in het eigen dorp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen