Erespeld voor ‘Mr. Sub Umbra’ Jeffry Beurskens

Foto: Veldhoven Nieuws

Jeffry Beurskens (70) is woensdagavond verrast met de Erespeld van de gemeente Veldhoven. Het  kleinood werd opgespeld door zijn echtgenote Annemarie.

‘Mister Sub Umbra’, zoals wethouder Jeroen Rooijakkers hem noemde, werd flink in het zonnetje gezet. De wethouder kwam de Erespeld en oorkonde brengen. De overhandiging vond plaats op het grasveld tegenover Ontmoetingscentrum De Ligt. Voor dit feestelijke moment werd de repetitie van ‘De Fistkapel’ even onderbroken.

Actieve vrijwilliger

Jeffry speelt klarinet in het jeugdorkest en harmonieorkest van Sub Umbra. Daarnaast is de muzikant verbonden als saxofonist aan De Fistkapel. Dit blaasorkest bestaat uit leden van de harmonie. Naast muziek maken, is Jeffry al ruim 38 jaar vrijwilliger bij het korps uit Meerveldhoven. Hij is bij de harmonie verantwoordelijk voor de opslag van materialen en vervoert instrumenten naar optredens en uitvoeringen. Daarvoor heeft hij het beheer over de aanhanger van het korps. In deze coronatijd zorgt hij ervoor dat er coronaproof gerepeteerd kan worden. Daarvoor maakt hij schema’s en plattegronden die steeds door hem worden aangepast naar de geldende coronarichtlijnen. Ook haalt hij al bijna 40 jaar oud papier op. Kortom: een bijzonder actieve vrijwilliger voor de Veldhovense gemeenschap.

“Hij is een van de pijlers van Sub Umbra”, memoreerde voorzitter Frans Heutinck het trouwe lid. Omringd door de muzikanten van ‘De Fistkapel’ speldde Annemarie de Erespeld op het overhemd van haar echtgenoot. Natuurlijk speelden de muzikanten vervolgens een ‘Lang zal hij leven’ voor Jeffry. Die kreeg voor zijn verdiensten van het muziekkorps een cadeaubon aangereikt. Een bos bloemen was er voor echtgenote Annemarie want die moet haar man menig uurtje missen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen