Aangepaste speelplaatsen van De Berckacker officieel geopend

Leerlingen, oud-leerlingen en ouders waren vrijdag 28 juni getuige van de officiële opening van de aangepaste speelplaatsen van basisschool De Berckacker. Ook werden het nieuwe logo en huisstijl van de school onthuld.

“Waarom zijn we hier bij elkaar”, vraagt directeur Lineke Wijman aan de verzamelde kinderen op het schoolplein? “Omdat het schoolplein geopend wordt”, weet een van de leerlingen. Het was heel hard nodig om het schoolplein van de Berckacker te vernieuwen en er iets moois van te maken, vertelt de directeur. Twee jaar geleden hebben alle kinderen al een handje geholpen door een sponsorloop te lopen. Daarna hebben de mama’s Jolanda en Barbara en de juffen zich gebogen over het ontwerp van de speelplaats. Ook regelden ze van alles met de instanties, zo moest er onder meer een vergunning worden aangevraagd.

Spelmateriaal

De volgende stap was dat de kinderen vanaf platen mochten kiezen wat ze op hun nieuwe speelplaats wilden hebben, net als alle juffen en meesters. Vervolgens is de firma Vogels gevraagd om de nieuwe speelplaats te maken. Door het slechte weer duurde dat helaas erg lang. Maar op 28 juni kon dan  eindelijk de opening plaatsvinden. Om 14.00 uur trapte de directeur de feestelijke bijeenkomst af. De jongste en de oudste leerling van De Berckacker knipten met een grote schaar een lint door. Voor de leerlingen van de onderbouw en die van de bovenbouw was er een krat met spelmateriaal zoals een springstok, tennisrackets, frisbee en een skateboard. De mama’s Jolanda en Barbara kregen een bloemetje en applaus als dank voor hun hulp.

Groei en ontwikkeling

Nu de binnenkant en de buitenkant van de school zijn aangepakt, is het ook tijd voor een nieuw logo, vertelde de directeur. Een andere mama, Ilona, heeft het nieuwe logo ontworpen. Ook zij kreeg een applaus en bloemen voor haar hulp. De blaadjes in het logo staan voor groei en ontwikkeling van de leerling, het ontdekken van de eigen identiteit en het ontwikkelen van eigen talenten. Bovendien is de school omringd door groene schoolpleinen in een groene wijk. De kleuren aqua en peach stralen vriendelijkheid en vertrouwen uit. Het nieuwe logo en huisstijl gaan vanaf het nieuwe schooljaar in.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen