Severinus met opening Kinderdagcentrum levensloopbestendig

Foto: Severinus

Zorgorganisatie Severinus start op maandag 2 maart met een Kinderdagcentrum voor kinderen vanaf nul jaar. Daarmee is de organisatie levensloopbestendig.

Het kinderdagcentrum van Severinus richt zich op kinderen vanaf 0 jaar met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking. Hier mogen kinderen écht kind zijn en opgroeien tussen leeftijdsgenootjes in een liefdevolle omgeving.

Een rustige, warme en veilige omgeving

Het kinderdagcentrum is een rustige, warme en veilige omgeving waar kinderen mogen spelen, leren, ontspannen én zichzelf zijn. De ontwikkelingsgerichte activiteiten kunnen schoolvoorbereidend of schoolvervangend zijn. De ontwikkeling van kinderen wordt actief geobserveerd door alle betrokkenen en eventueel onderzocht door gedragskundigen.

Passende zorg

Een multidisciplinair team werkt samen met het kind en de ouders/wettelijk vertegenwoordigers aan een volgende stap, hoe klein of groot deze ook is. Doordat het kinderdagcentrum onderdeel is van Severinus, kan een kind ook in alle volgende fasen van zij of haar leven rekenen op passende zorg. Naast het 52-weken dagprogramma zijn er bij Severinus ook mogelijkheden voor naschoolse opvang, ambulante thuiszorg, opvoedingsondersteuning, zaterdagopvang én logeren.

Het team

De kinderen worden intensief begeleid door een vast team. Dit team wordt ondersteund door een multidisciplinair team. Dat bestaat uit uit een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut en een gedragskundige. Dit team heeft extra aandacht voor eten en drinken, bewegen, muziek en communicatie. Binnen het kinderdagcentrum kijken we op deze gebieden hoe innovatie kan bijdragen aan een grotere kwaliteit van leven. De medewerkers van het kinderdagcentrum staan naast de ouders/wettelijk vertegenwoordigers en betrekken eventuele broertjes en/of zusjes erbij.

Open dag

Op 7 maart kan iedereen tijdens de open dag van Severinus aan de Platanenlaan 28 een kijkje komen nemen tussen 11.00 en 15.30 uur. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het Zorgbureau van Severinus op nummer 040-2586319.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen