Lood gestolen van Sint Jan de Doperkerk in Oerle

Sint Jan de Doperkerk
Sint Jan de Doperkerk
Foto: Veldhoven Nieuws

Nadat eerder al lood werd gestolen vanaf de Christus Koningkerk en de Willibrorduskerk, hielden onverlaten tussen dinsdag 3 maart en maandag 8 maart huis op de Sint Jan de Doperkerk.

Een ravage

Leden van de schoffelploeg ontdekten maandag een ravage in de twee sacristieën en op het priesterkoor van de kerk in Oerle. Het water kwam via de muren naar beneden, de vloerbedekking in de werksacristie is zompig, het priesterkoor staat deels blank, deuren klemmen en laden schuiven niet meer. Dieven hebben een ladder nodig gehad om het lood op een meter of vijf hoogte van de kerk te halen. Het gaat hier om zogenaamd afdeklood dat onder de leien hoort te liggen.

Noodoplossing

Bij beide kerken is een noodvoorziening getroffen, in afwachting van een definitieve reparatie. De schade loopt in de duizenden euro’s. Het parochiebestuur heeft aangifte van de diefstal gedaan. Iedereen die iets gezien of gehoord heeft, kan dit melden bij de parochie: [email protected] of via 040-2532231. Inmiddels is de diefstal door de verschillende buurtpreventieteams bij de aangesloten inwoners onder de aandacht gebracht.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen