Vier Veldhovenaren op de fiets voor het goede doel

Foto: veldhoven.nieuws

Heidi van der Mierden, Jan-Willem van Lieshout en Janiek en Sandra Weijers gaan op 26 juni de Stelvio beklimmen. De voorbereidingen zijn al gestart.

Jan-Willem en Janiek kennen elkaar al heel lang. Het idee voor de gezamenlijke sportieve uitdaging kent zijn oorsprong in 2019. Het bouwbedrijf waarvan Janiek mede-eigenaar is, vierde dat jaar het 12,5-jarig bestaan. Janiek: “Dat jaar was het ook twintig jaar geleden dat mijn moeder de strijd tegen kanker verloor. Ook de moeder van Sandra is overleden aan de ziekte. Met de feestavond van ons bedrijf wilden we een goed doel steunen. Bezoekers konden een donatie doen voor de kankerbestrijding.” Omdat hij veel fietst, leek het hem leuk om er een persoonlijk doel aan te koppelen. “Al jaren zat ik te denken om een keer deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Dat was vorig jaar het plan. Heidi en Jan-Willem zouden meegaan als supporter. Het toeval wilde dat we allebei een dochter hebben die net die dag het gala van het Sondervick College had. Daarmee viel Alpe d’HuZes af.”

Giro di KiKa

Er startte een zoektocht naar een alternatief. Heidi: “Janiek kwam vervolgens met de Giro di Kika. Het leek hem wel leuk als wij ook mee zouden fietsen. We besloten toen om er met vieren voor te gaan.” Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%. In de afgelopen jaren is  de genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70% naar 75%. Alle specialisten zijn het erover eens: er kan nog veel meer winst geboekt worden. KiKa streeft naar 95 procent genezing van alle kinderen met kanker. Door steeds betere behandelingen krijgen de kinderen bovendien minder last van bijwerkingen en gevolgen. De resultaten van alle onderzoeken zijn veelbelovend. Uiteindelijk hopen alle kinderoncologen dat kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer is.

Stelvio

Het viertal neemt in juni deel aan de eendaagse Giro di KiKa Classico. Tijdens de rit naar boven, trappen ze 1.600 hoogtemeters onder de voeten weg. De Stelvio is de berg der bergen in Italië, een mythische col, bekend van de Giro d’Italia en de vele haarspeldbochten. De renners klimmen 21 kilometer naar de top om vervolgens af te dalen naar Bormio. Sandra weet dat ze tijdens de klim te maken krijgen met temperatuurverschil. “We nemen een windjack en handschoenen mee naar boven.” Heidi: “Vorig jaar viel er op 20 juni nog sneeuw op de berg.”

Bloed, zweet en tranen

Aan hun deelname hangt een sponsorverplichting vast. Elk moeten ze minimaal 500,00 euro bij elkaar brengen. Heidi meldde op Facebook dat ze met het team de uitdaging aangaat. “Meteen kwamen er al donaties binnen. Mensen vinden het echt een goed doel dat aanspreekt. Daarom fietsen we graag naar boven.” Op de site www.girodikika.nl kan na een druk op de knop ‘deelnemers’ gezocht worden op zoekgegeven ‘Weijers’. De teamleden worden dan zichtbaar. Elk lid kan hier gesponsord worden. Heidi werkt in de zorg en ziet dagelijks dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is. ‘Als ik door de berg te bedwingen een bijdrage kan leveren aan onderzoek en behandeling van kanker bij kinderen en kan bijdragen aan een stukje kwaliteit van leven tijdens de behandelingen, dan doe ik dat met liefde. Bloed, zweet en tranen… met heel mijn hart en de steun van het team ga ik op 26 juni de uitdaging aan’, zo motiveert zij op de site www.girodikika.nl haar deelname.

Mountainbike

Heidi: “Het mooie is dat alle sponsorgeld rechtstreeks naar KiKa  gaat. De reis- en verblijfskosten betalen we uit eigen zak. Nu we er toch heen gaan, gaan we er van genieten, het is daar zo mooi. We hebben vlakbij de start al een goed hotel geboekt.” Daarin nemen ze enkele dagen voor de start hun intrek. “Op donderdag kijken we wat nodig is om de volgende dag goed aan de start te verschijnen.” Janiek en Sandra gaan op een wielrenfiets naar boven. Jan-Willem en Heidi gaan de Stelvio op de mountainbike beklimmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen